Turan: "Henüz adı bile yok ama gördüğü ilgi çok!"

Turan: "Henüz adı bile yok ama gördüğü ilgi çok!"
Rahmi Turan, bugünkü köşesinde Akşener'in kuracağı yeni partiyi kaleme aldı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Meral Akşener'in önderliğinde Ekim ayında kurulması beklenen yeni partiyi değerlendirdi. 

Turan'ın "CHP'nin hatası ile AKP'ye gündoğdu!" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"HENÜZ ADI BİLE YOK AMA GÖRDÜĞÜ İLGİ ÇOK!"

Türk siyasetinde daha hareketli, daha heyecanlı günler başlamak üzere… Yeni partinin henüz adı bile yok ama gördüğü ilgi çok! Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve arkadaşlarının kurma çalışmalarını sürdürdüğü partide hızlı gelişmeler yaşanıyor. Adı belli olmayan partinin merkez binası belli… Ankara Çankaya'daki Mustafa Kemal Mahallesi'nde boş bir bina kiralandı. Mahallenin adının “Mustafa Kemal” olması ilginç bir rastlantı. Çünkü bu yeni partinin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir kimliği olacak. Yeni partinin kuruluş çalışmalarının en geç 15 Ekim'e kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

"İLK BÜYÜK ANKETTE YÜZDE 21"

Yapılan ilk büyük ankette, henüz adı bile belli olmayan bu partinin, yüzde 21 gibi çok önemli oranda oy alarak 3'üncü parti olması ilginç bir olay… Meral Akşener'in partisi, güven verici bir kadro, yeni projelerin yer aldığı iyi bir program ve yeni söylemlerle seçmenin karşısına çıkarsa ankette ortaya çıkan oy oranı daha da artabilir. 

"GENİŞ BİR HEDEF ALMALI"

Siyasetin iki tecrübeli ismi Ali Naili Erdem (Eski Milli Eğitim Bakanı) ve Namık Kemal Zeybek (Eski Kültür Bakanı), Meral Akşener ve arkadaşlarını şöyle uyarıyor: “Türkiye'nin siyasi yelpazesinde boş olan taraf merkez sağ değil, merkez partidir. Kurulacak partinin Türkiye'nin bütününü kucaklaması lâzımdır. Meral Akşener'in hareketi şu anda bile kamuoyunda tutmuş görünüyor. Meral Hanım güçlü bir kişilik olarak geniş bir yelpazeyi hedef almalı. Yeni parti, MHP'nin devamı gibi bir görüntü verirse bu başarıyı engeller, doğru da olmaz. Cumhuriyet değerlerine bağlı siyasi bir hareket, başarısını da beraberinde getirir.” 

İlgili Haberler