Artık ne yaparsan yap senin karizman çizildi

Artık ne yaparsan yap senin karizman çizildi
Bu sözlerle Başbakan Erdoğan'a yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Seni artık bu ülkede kimse adam yerine koymuyor" dedi

Artık ne yaparsan yap senin karizman çizildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Sizin oylarınızla önümüzdeki seçimlerden sonra Sarunanlı'ya başbakan olarak geleceğim. Çünkü ben bu ülkeyi seviyorum, insanımı seviyorum. Herkesin kazanmasını istiyorum, herkesin cebi para görsün istiyorum, sadece başçalanın değil. Vatandaş zenginleşecek, siz para göreceksiniz" diye konuştu. Meydanlarda, Başbakan Erdoğan'a yönelik sözlerinden dolayı aleyhinde dava açıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sanki ben ondan korkacağım, ya ayakkabı kutusundan sen korkuyorsun. Senden korkar mıyım. Küçük gençlerimizden, çocuklarımızdan korkuyor. Twit'i yasaklıyor, gençler düşüncelerini açıklamasınlar diye. Ne yaparsan yap, senin karizman çizildi kardeşim, seni artık bu ülkede kimse adam yerine koymuyor. Sen milleti soyan adamsın, aile boyu yolsuzluk yapan adamsın, kul hakkı yiyen adamsın. Az önce dedim ki 'sen kul hakkı yiyen adamsın, şöyle adamsın, böyle adamsın'.... Kusura bakmayın ben onu adam yerine koymuyorum ama lafın gelişi adam diyorum. Çünkü adam gibi adam evlatlarına çalışmaz, millete çalışır, milletine yalan söylemez. Yalancıdan başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu? Hem hırsız hem yalancıdan başbakan olur mu? O zaman kararımızı verdik demektir. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza, barış havası içinde gideceğiz ve haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz.." 

Umreye kim gönderdi?

Kılıçdaroğlu, Saruhanlı'nın üzümünün meşhur olduğunu, ancak üzümün İran'dan getirildiğini belirterek, "Kim getirdi, malı kim götürdü başçalan. Ya bırak bu ülkenin köylüsü biraz para kazansın, üç beş kuruş kazansın. Hayır diyor, o kazanmasın, İranlı kazansın diyor. Neden? Rıza Sarrafı biliyorsunuz değil mi? Dört bakan bir başçalan, parola bu, öyle işaret ediyordu. Dört bakanı rüşvetle satın alan bir Rıza Sarraf var" dedi. 17 Aralık'ta dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya da değinen Kılıçdaroğlu, dünyanın hangi ülkesinde bir İçişleri Bakanı'nın oğlunun evinde 1 milyon nakit para olduğunu sordu. 

Umreye kim gönderdi?

Kılıçdaroğlu, AP'ye oy verenlere seslenerek, şunları kaydetti: "Elinizi vicdanınıza koyun öyle oy kullanın. Bu para helal mi haram mı? Ben de haram olduğunu biliyorum. Helal olsa götürür bankaya yatırır. Niye yatırmasın? Öğrenmesin kimse, bilmesin diye yapıyorlar bunu. Oyumuzu kullanırken helale mi ortak olacağız, harama mı ortak olacağız?" Başbakan Erdoğan'a yüklenmeyi sürdüren kılıçdaroğlu, "Arkadaş senin bakanın koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Senin bakanlarının çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı paralel devet mi koydu, içine milyonlarca doları, avroyu paralel devlet mi yerleştirdi? Rıza Sarraf'ın uçağıyla, haram parayla seni umreye paralel devlet mi gönderdi? Bu sorunların hiçbirine cevap verebilmiş değil" dedi.