Türk siyasi tarihinin efsane olayını hatırladınız mı? ''Yamyamlar rafting yapmasın'' diyerek kendi şirketi için koyu kapatan bakan

Türk siyasi tarihinin efsane olayını hatırladınız mı? ''Yamyamlar rafting yapmasın'' diyerek kendi şirketi için koyu kapatan bakan
AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve partisinin hükümete geldiği ilk yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Osman Pepe'nin kendi şirketine ait gemilerinin rahat yanaşması için yaptırdığı iddia edilen liman sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe''nin ailesine ait olan Pekar Grubu''nun madencilik şirketi Karayel AŞ''nin, Amasra''da işlettiği mermer madenlerine liman sağlamak için, aynı adreste olan Alkan Madencilik''e Amasra Akkonak''ta bir liman tesis edildiği iddia edilmişti.



Güngör Büyük isimli bir Twitter kullancısı o dönem gündeme bomba gibi düşen olayı yeniden hatırlattı.

Eski Orman Bakanı, Osman PEPE, bakanlık yaptığı dönemde Amasra’nın Aliobası köyündeki ocaktan çıkan mermerleri kolayca yüklemek için Akkonak’taki koyun bir tarafını boydan boya kapatarak gemileri için etrafı tel örgü ile çevrili beton rıhtım yaptırmış. 

Osman Pepe, Giresun''da baraj yapımına karşı çıkanlara "bir kac tuzu kuru, afrikalı yamyamlar gibi rafting yapacak diye böyle büyük bir yatırımı yapmayalım mı?" diyen bakan.

Osman Pepe, Yangın çıkarma riski yüksek diye, zihinsel engellilerin ormana girmesini yasaklamış.




 

İlgili Haberler