Türkeş ve Bahçeli'nin ilginç samimiyeti!

Türkeş ve Bahçeli'nin ilginç samimiyeti!
1 Kasım seçimleri için kurulan AKP hükümetine destek vererek büyük tepki çeken, ardından AKP'den aday olan Tuğrul Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin samimiyeti şaşırtıyor. Dün dokunulmazlık oylamasında ikilinin samimi pozlar verdiği görüldü.

Dokunulmazlık oylamasının yapıldığı Genel Kurul'da çekilen o karede Tuğrul Türkeş, MHP Lideri'ne gülerek eğiliyor ve eline dokunuyor. Bu harekete Devlet Bahçeli'nin de içten gülerek yanıt verdiği görülüyor.

Oysa ki Bahçeli, Başbakan Yardımcılığı'nı kabul eden daha sonra da AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş hakkında yaptığı açıklamada, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" ifadelerini kullanmıştı.

BİRBİRLERİNE DEMEDİKLERİNİ BIRAKMAMIŞLARDI!

Tuğrul Türkeş’in AKP’ye geçmesiyle son bulan 8 ay önceki Türkeş-Bahçeli polemiği sert sözlere sahne olmuştu.

“İHANET…MİRASYEDİ…”

MHP lideri Bahçeli Davutoğlu’nun davetine olumlu yanıt vererek 1 Kasım seçimleri öncesinde kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul eden Türkeş’e “Tarih turnusol kağıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez” diye tepki göstermiş MHP Genel Merkezi’nden ardı ardına yapılan açıklamalarda da Türkeş’e ‘hain’ damgası vurulmuştu.

whatsapp-image-20160518-(2).jpg

“ALLAH BUNLARA İKTİDAR NASİP ETMESİN”

Tuğrul Türkeş de bu sözler ve hakkında açılan ihraç işlemleri için aynı sertlikte yanıt vermiş “Hak yiyen lider, adamları vasıtasıyla, partiden zorla attığı adama haricen ödeme teklif ettiriyor. Allah bunlara iktidar nasip etmesin. Türkiyem, yine büyük badire atlattın. Milletimizin ellerine sağlık… Rahmetli Türkeş hayatta ve iktidarda olsaydı Türkiye bu krizi yaşamazdı. Hiç kimse beni MHP’den atamaz atamamıştır da. Benim tapulu arazime başkasına gecekondu kurdurmam” demişti.

“BİR DAĞDAN BİR SERÇE KALKSA DAĞ NE KAYBEDER?”

Bahçeli, AKP’ye geçen Tuğrul Türkeş hakkında o dönem yaptığı bir başka açıklamada, “Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?” ifadelerini kullanmıştı.

bahceli-turkes1.jpg

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Türkeş ise, Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından gelen bu eleştiriye ise “MHP benim babamın partisidir, MHP benim için tektir. Milliyetçi hareket her şeyimdir. Beni partiden atmaya kimsenin gücü yetmez” diye yanıt vermişti.

Saffet Sancaklı tweetini sildi 

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı TBMM'de dokunulmazlık oylaması sürerken çektiği özçekimde arka planda Bahçeli ile Türkeş'in samimi görüntüsünü fark edince hemen Twitter hesabından sildi. 

 

İlgili Haberler