Türkiye düşmanı Weber: "Türkiye AB üyesi olamaz"

Türkiye düşmanı Weber: "Türkiye AB üyesi olamaz"
Avrupa Komisyonu Başkanlığı için en muhtemel aday olarak görülen Alman siyasetçi Manfred Weber de Almanya'da yaptığı bir konuşmada "Türkiye, AB üyesi olamaz, bunu netleştirelim" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 40’ıncı oturumunda dünyadaki insan hakları hakkında yıllık raporu sundu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’de yetkili makamları, eleştirel veya muhalif sesleri dinlemeye davet ediyorum. İnsan hakları savunucuları, akademisyenler ve gazeteciler de dahil olmak üzere. Bu kişilerin istikrarsızlaştırıcı güçler olmasından ziyade sosyal diyaloğa katkıda bulunan kişiler olarak görülmesini talep ediyorum. 2013 yılında yaşanan protestolarla ilgili olarak 16 sivil toplum eylemcisinin hükümeti devirmeye teşebbüsten yargılanması uluslararası hukuk standartlarının dışındadır” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ OLAMAZ, BUNU NETLEŞTİRELİM’

Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup olan ve merkez sağ partilerin yer aldığı Avrupa Halk Partisi Birliği (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ise Almanya’nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye, AB üyesi olamaz, bunu netleştirelim” ifadelerini kullandı.

Weber, “Herkes Türkiye ile daha yakın işbirliği ve daha iyi ilişkiler kurulması gerektiğini söyleyip duruyor ancak ben komisyon başkanı seçilirsem Brüksel’deki birimlerime üyelik müzakerelerini kesmeleri talimatını vereceğim” ifadelerini kullandı.

Alman siyasetçi Weber, yaklaşan Avrupa seçimlerinde Komisyon Başkanlığı için en muhtemel aday olarak görülüyor.

İlgili Haberler