Türkiye Hollanda mücadelesi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Türkiye Hollanda mücadelesi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
A Milli Takım, bugün 2022 Dünya Kupası’na giden yolda bugün ilk mücadelesine çıkacak. Ay-yıldızlıların 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Hollanda'yı konuk edeceği karşılaşma öncesi İrfan Can Kahveci ve Nazım Sangare, sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkarıldı. Futbol severler Türkiye Hollanda milli maçının saatini ve hangi kanalda yayınlanacağını araştırıyor. Peki Türkiye Hollanda mücadelesi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda, şifreli mi olacak? İşte maça ilişkin tüm detaylar...

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk mücadelesinde sahasında Hollanda''yı ağırlayacak.

Katar''da gerçekleşecek finallere giden yolda A Milli Takım''ın kalesinde Uğurcan Çakır olacak. Merih''in sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceği karşılaşmada savunma dörtlüsü Zeki Çelik-Ozan Kabak-Çağlar Söyüncü-Caner Erkin''den oluşacak. Orta alanda Taylan Antalyalı-Ozan Tufan, önlerinde Yusuf Yazıcı, kanatlardaysa Kenan Karaman ve Hakan Çalhanoğlu''nun forma giymesi bekleniyor. Hollanda ekibine karşı karşı gol silahımız ise Burak Yılmaz olacak.

TÜRKİYE: UĞURCAN, ZEKİ, OZAN, ÇAĞLAR, CANER, OKAY, OZAN, YUSUF, KENAN, HAKAN, BURAK,

HOLLANDA: CILLESSEN, DUMFRIES, DE LIGT, BLIND, WIJNDAL, FRENKIE JONG, KLAASSEN, BERGHUIS, WIJNALDUM, DEPAY, LUUK JONG

13. MÜCADELE

A Milli Takım, bugün evinde ağırlayacağı Hollanda ile tarihinde 13. kez karşılaşacak. Oynanan 12 maçın 3''ünde galip olan Milliler, 5
mağlubiyet, 4 de beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalarda 9 gol atan ay-yıldızlılar, kalesinde ise 13 gol gördü.

SON KARŞILAŞMADAN GALİBİYE TÜRKİYE''NİN OLDU

Hollanda ile en son 6 Eylül 2015''te karşılaşan Ay-yıldızlılar, sahadan farklı bir galibiyetle ayrılmıştı. A Milli, Konya''da gerçekleşen EURO 2016 Elemeleri''nde güçlü rakibini 3-0''la yenmişti.

İNGİLİZ HAKEM

Türkiye-Hollanda mücadelesini Michael Oliver yönetecek. İngiliz hakeme Stuart Burt ve Simon Bennett yardımcı olacak. Maçın dördüncü hakemi de Paul Tierney olacak.

GÜNEŞ''İN 71. SINAVI

Şenol Güneş, bugün oynanacak Hollanda karşılaşmasıyla A Milli Takım''ın başında 71. maçına çıkacak. A Milli Takım''ın başında ikinci dönemini geçiren Güneş, 70 mücadelede 33 galibiyet sevinci yaşarken, 20 beraberlik, 17 mağlubiyet kaydetti. Ay-yıldızlılar Güneş yönetiminde, 106 gol attı, kalesinde 68 gol gördü.

TÜRKİYE HOLLANDA KARŞILAŞMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Atatürk Olimpiyat Stadı''nda gerçekleşecek Türkiye Hollanda mücadelesi saat 20.00''de başlayacak. İngiliz hakem Michael Oliver tarafından yönetilecek karşılaşma TRT 1''de canlı olarak yayınlanacak.

Ay-yıldızlılar, 98 yıllık tarihinde 313''ü resmi, 273''ü özel olmak üzere 586 maç oynadı. Biri hükmen 222 galibiyet, 140 beraberlik ve 224 mağlubiyet kaydetti. A Milli Takım, 251''i deplasmanda, 255''i evinde, 80''i de tarafsız olmak üzere çıktığı karşılaşmalarda, 3''ü hükmen galibiyetten toplam 775 kez topu ağlarla buluşturdu, kalesinde 837 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip bugüne dek 89 farklı ülkenin milli takımı ile karşılaştı. Türkiye, 586 maçın 505''ini Avrupa, 32''sini Asya, 23''ünü Amerika, 23''ünü Afrika, 3''ünü de Okyanusya ekipleriyle yaptı.

İlgili Haberler