Türkiye’nin çıkarıldığı projeye Yunanistan talip oldu

Türkiye’nin çıkarıldığı projeye Yunanistan talip oldu
ABD Başkanı Donald Trump tarafından dün Beyaz Saray'da ağırlanan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, F-35'lerin ortak üretim ve tedarik programına katılmakla çok ilgilendiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'nin başını çektiği ve Türkiye'nin çıkarıldığı F-35 uçaklarının ortak üretim ve tedarik programına katılmakla çok ilgilendiklerini ABD Başkanı Donald Trump'a iletti.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da ağırlanan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye verilmeyen F-35 uçaklarının ortak üretim ve tedarik programına katılmakla çok ilgilendiklerini belirtti.

"F-35'E KATILMAKLA ÇOK İLGİLENİYORUZ"

Sputnik’te yer alan habere göre, Miçotakis,Oval Ofis'te Trump'la kameralar karşısındayken, "Yunanistan F-35 programına katılmakla ilgileniyor, Sayın Başkan" diyerek, "Bildiğiniz gibi halihazırda F-16'larımızın düzeyini geliştirmekle meşgulüz ve o program 2023-2024'de tamamlanacak. Dolayısıyla bunun ardından F-35'e katılmakla çok ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Miçotakis, Trump'la görüşmesinde, Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkmakta olduğu gerçeğinin Washington tarafından değerlendirilmeye alınması talebini de dile getirdi.

ABD, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasını gerekçe göstererek Türkiye’nin ortağı olduğu ve bir milyar doların üzerinden para ödediği F-35 programından uçak almasına yasak getirmişti. 

İlgili Haberler