Türkiye'nin lüks villalarıyla ünlü ilçesi bakın nereden nereye geldi

Türkiye'nin lüks villalarıyla ünlü ilçesi bakın nereden nereye geldi
Korona virüs salgınının başına hasta görülmeyen ilçeler arasında yer alan Kaş'ta hasta sayıları riskli seviyelere yükseldi. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın ‘Bu yıl turist gelmesin, kabul etmiyoruz’ dediği Antalya’nın Kaş ilçesi, turuncu kategoriye çıktı.

Türkiye'nin lüks villalarıyla ünlü ilçesi bakın nereden nereye geldi

Türkiye''de doğal güzellikleriyle öne çıkan Antalya''nın Kaş ilçesi, salgının başından şimdiye kadar geçen süreç nedeniyle zor günler yaşıyor. Salgının başında hasta görülmeyen ilçeler arasında yer alan Kaş''ta hasta sayılarında patlama yaşandı.

DHA''da yer alan habere göre Antalya’nın dalış merkezi ve doğal güzellikleriyle bilinen Kaş ilçesi, pandeminin başlarında kentte vaka görülmeyen tek ilçe olarak dikkat çekti. 60 bin nüfuslu ilçenin bu durumunu koruması için Kaş Belediye Başkanı AKP''li Mutlu Ulutaş, o dönem bir dizi önlem alarak ilçenin giriş ve çıkışlarını sınırlandırdı. Turizm merkezi olmasına rağmen Başkan Ulutaş o dönem, “Bu sezon misafirlerimize gelmemelerini tavsiye ediyoruz. Pandemiden sonra yine bekleriz" çağrısında bulundu. 

Geçen yıl tatilcilere gelmemelerini tavsiye ettiğini, ancak bu yıl öyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Başkan Ulutaş, ilçede her türlü tedbiri turizm sezonunu düşünerek büyük ölçüde aldıklarını sözlerine ekle

"HEPİMİZ KAYGILIYIZ"

İlçede esnaflık yapan Tutku Demir, şehir dışından çok sayıda gelen olduğunu belirterek, “Ev toplantıları da mutlaka oluyordur buralarda. Şehir dışından gelenlerin virüsü getirdiğini düşünüyorum. Konuştuğum herkes, ben dahil kaygılıyız" dedi.



Bir başka esnaf Alparslan Akbayrak ise önlemlerin alınmaya başlandığını, buna rağmen vaka sayılarının yüksek olduğunu belirtti. Akbayrak, endişeli olduğunun altını çizerek, “Bence şehir dışından gelenler beraberinde getirdiler maalesef. Marketlerde yoğun alanlarda hastalık yayıldı. Biraz endişeleniyoruz. Ancak son dönemde biraz daha dikkat edilmeye başlandı" diye konuştu.