Türkiye’ye 6G ne zaman gelecek?

Türkiye’ye 6G ne zaman gelecek?
Ericsson 5G enerji verimliliği portföyü, iletişim hizmeti sağlayıcılarının (CSP’ler) 5G’nin kullanıma sunulmasına ve sürdürülebilirlik hedeflerine hitap eden çözümlerle radyo erişim ağı (RAN) portföyünde güncellemeler yapıyor.

Enerji verimliliğinin yanında “Türkiye’ye 6G ne zaman gelecek?” sorusunun cevabı da MWC 2022’de ortaya çıktı.

Türkiye’ye 6G ne zaman gelecek?

Henüz 5G teknolojisi Türkiye dahil birçok ülkede test aşamasındayken Mobil Dünya Konferansı’nda Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın ile yeni şebeke alt yapıları ve 6G hakkında  shiftdelete''ten Yiğit Can Polat konuştu.

5G teknolojisinin yaygınlaşacağı baz istasyonlarını da konferanstaki standında bulunduran Ericsson, Türkiye’de çekirdek ve radyo istasyon ile teknolojilerinin belirli bir aşamaya geldiğini ve her an 5G teknolojisine geçişin tamamlanabileceğini belirtti.

Tahminlere göre 2022 yılı sonunda veya biraz gecikmeli bir şekilde ülkemizde de 5G’ye erişebileceğimizi en yetkili kişi olan Ericsson Türkiye Genel Müdürü’nden öğrendik.

6G teknolojisi için planlanan araştırma ve geliştirme ile yaygın biçimde kullanılmasının gerçekleşeceği ön görülen tarihin 2030 yılının olduğu belirtilirken, 5G teknolojisini bazı ülkelerin çok daha önce kullandığı düşünüldüğünde daha kısa bir süre içerisinde de 6G teknolojisine geçiş yapılabileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler