Tuvalet kağıdına bugün de şok zam geldi. Gazeteci Murat Çelik baygınlık geçiriyordu

Tuvalet kağıdına bugün de şok zam geldi. Gazeteci Murat Çelik baygınlık geçiriyordu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonu yüzde 21 olarak açıklasa da marketlerdeki ürünlere yüzde 50’den fazla zam geldi. En çok zamlanan ürünler arasında yer alan tuvalet kağıdında artışa dikkat çeken gazeteci Murat Çelik, “Birisi şaka desin lütfen artık !” diyerek tepki gösterdi.

Gazeteci Murat Çelik baygınlık geçiriyordu

TÜİK’in Kasım ayı verilerine göre, enflasyon kasımda yüzde 3,51 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 oldu. TÜİK enflasyonu yüzde 21 olarak açıklasa da vatandaşların sepetlerine giren ürünlere artık aylık ya da haftalık değil günlük fahiş oranlarda zamlar geliyor.

Marketlerde yapılan etiket değişiminde birçok temel ihtiyaç ürününe bir günde yüzde 50’nin üzerinde zam geldi. Bazı gıda ürünleri neredeyse yüzde 100 zamlandı. Markete yansıyan bazı ürünlerin fiyatları görenleri hayrete düşürüyor.

Marketlerde en çok zamlanan ürünler arasında yer alan tuvalet kağıdına yine zam geldi. Tuvalet kağıdına yapılan zamlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen o isimlerden biri de Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik oldu.

Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Çelik, 8 Aralık 2021’de “Geçen hafta atmıştım şu aşağıdaki tweeti. Aynı ürün, aynı yerde bugün bakın kaç lira?” diyerek yaptığı paylaşımda, 32’li tuvalet kağıdının fiyatının bir günde 122,00 TL’den 140,00 TL’ye çıktığına dikkat çekti.

Çelik, “Bu nasıl bir iş? Dün 122 liraydı, bugün 140 ! Ne oluyor ben anlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çelik bugün yaptığı yeni paylaşımda ise aynı ürünün 158,90 TL’ye yükselmesine, “Birisi şaka desin lütfen artık !” diyerek tepki gösterdi.

İşte Çelik’in yaptığı o paylaşımlar:

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda aylık bazda yüzde 3,51, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 9,99 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 21,31, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 54,62 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 17,71, yurt içi üretici fiyatları yüzde 38,94 arttı.

İlgili Haberler