Tuzla Sahil Spor Kadın Futbol Takımı'nın büyük mücadelesi. Ah bir de sponsorları olsa

Tuzla Sahil Spor Kadın Futbol Takımı'nın büyük mücadelesi. Ah bir de sponsorları olsa
Tuzla Sahil Spor Kulübü’nün kadın futbol takımı olanaksızlar içinde mücadele ediyor. Kadın Futbol Takımı, imkansızlıklara rağmen her hafta başarılı mücadelelere imza atıyor. Futbolcular, ceplerinde para olmadan harika işler çıkarıyor.

Kendi ceplerinden harcayarak top oynuyorlar

Tuzla Sahil Spor Kulübü’nün kadın futbol takımı mücadele ettiği ligde fark yaratıyor. Genç futbolcular, idmanlara bile zor şartlarda gelirken, oynadıkları futbol ağızları açık bırakıyor.

Hayalleri peşinde koşan genç kızlar, hiçbir ücret almadan hatta kendi cebinden vererek imkansızlıklara meydan okuyor.

Kadınlar 2.Ligi’nde mücadele eden Tuzla Sahil Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, futbol yaşamlarını sürdürmek için elini taşın altına koyuyor, her türlü zorluğa göğüs geriyorlar.

Genç kadın futbolcular, maçlara hazırlanırken yapılan idmanlara bile kendi imkanlarıyla gelip, kendi imkanlarıyla evlere dönüyorlar.

Maçlar için sponsor bulamayan başarılı kızların, maçlara giderken kullanacağı bir takım otobüsü bile bulunmuyor.

Bütün bu olanaksızların olduğu yerde meslektaşlarına adeta taş çıkartıyorlar. Okullarından, işlerinden buldukları zamandan feragat ederek severek oynadıkları futbola zaman harcıyorlar.

Büyük emekler harcayarak ayakta kalmaya çalışan Tuzla Sahil Spor Kulübü’nün kadın futbol takımı, 11 takımlı ligde oynadığı 14 maç sonunda 29 puanla 4.sırada bulunuyor.

Eşit şartlarda yarışma imkanı bulamayan Tuzla Sahil Spor Kadın Futbol Takımı, çalışmalarını eksiksiz sürdürüyor.

Son olarak; kadın futbolu hiçbir şekilde Türkiye''de bilinmezliğe bırakılacak bir konu değil.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük camiaların sponsor bulma potansiyeli düşünüldüğünde, kadın futbol için el ele verilmesi çok şık bir hareket olur.

Madem futbol herkes için eşit bir oyun, öyleyse tüm kadın futbol takımları bir olarak bulunan ligler için maddi konular için birlikte hareket etmeli.

Tuzla Sahil Spor Kulübü’nün gençleri ve bu desteği alamayan tüm kulüpler için çağrı yapmış olalım… Gelin, emek kavramını es geçmeyelim ve her takım için eşit imkanlar sunalım…