Fırtına Avni Aker’de Henrique’yle güldü

Fırtına Avni Aker’de Henrique’yle güldü
Fırtına Avni Aker’de Henrique’yle güldü

Bordo-mavililer Avni Aker’de yenilmezliğini sürdürdü. Trabzonspor, ecel terleri döktüğü maçta sayısız fırsat kaçıran kırmı

Bordo-mavililer Avni Aker’de yenilmezliğini sürdürdü. Trabzonspor, ecel terleri döktüğü maçta sayısız fırsat kaçıran kırmızı-siyahlılar karşısında, sergilediği kötü oyuna rağmen sahadan Henrique’nin 75. dakikada attığı golle 3 puanı kaptı. Apollon Limassol maçı öncesi moralini düzeltti

 

Trabzon, UEFA Ligi’nde oynayacağı Limassol maçı öncesi ağırladığı Eskişehirspor’u ecel terleri döktüğü maçta Henrique’nin golüyle yenerek moral buldu: 1-0. Gündüz bir başka heyecan vardı şehirde. Belki şu anda bordo-mavililerde forma giyen futbolcuların çoğu göremeyecek ama sevdalılarının yıllarca tribünlerini dolduracağı Akyazı Projesi’ni hayata geçirecek olan UEFA standartlarına uygun modern stadın temeli atılmıştı. Yoğun bir gün geçiren Karadeniz ekibinin taraftarları akşam saatlerinde de 2 yıl sonra tarihe karışacak olan Hüseyin Avni Aker Stadı’nın tribünlerindeki yerini aldı. Daha 15 gün önce yoluna dolu dizgin devam ettiği Avrupa’da Varşova’yı deplasmanda 2-0 yenen Fırtına, Ankara’ya yorgun argın döndüğü Polonya’dan Gençlerbirliği karşısına çıkmış ancak Başkent’te taraftarını üzmüştü. Dün akşam Aker’de hem bu kaybı telafi etmek, hem de taraftarının yüzünü güldürmek için çıktı sahaya Fırtına. Tribünler tıklım tıklım dolu, heyecan dorukta.
3. dakikada Olcan, kornerden gelen topa kafayı çaktı, tribünler ayağa kaltı ancak top direkten auta gitti. Bu dakikadan sonra Eskişehir ilk yarı boyunca üstünlüğü ele aldı ve rakibine ecel terleri döktürdü. Konuk ekip 6’da Kamara, 9’da Erkan, 10’da N’Diaye ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. 20’de Henrique ah çektirdi. 30 ve 33’te Kamara Onur’a, 35’te Henrique Boffin’e takıldı. 40’ta Hürriyet Onur’u, 41’de Veysel direği geçemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi. 2. yarıda Fırtına esmeye başladı. 53 ve 57’de Adrian, 55’te Olcan saç-baş yoldurdu. Dk. 75’te Malouda’nın ortasında Henrique’nin kafasını Boffin çeldi. Dönen topu Henrique ağlarla buluşturdu: 1-0. 90+2’de Erkan’ın boş kaleye gönderdiği topu Bamba çıkardı.

 

Görkemli açılış

Tamamlandığında dünyanın sayılı spor tesisleri arasına girmesi öngörülen Akyazı Spor Kompleksi ve Trabzonspor Tesisleri’nin temeli dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle atıldı. Törene Erdoğan’ın dışında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve bölge milletvekilleri de katıldı. 800 bin metrekarelik dolgu alanı üzerinde yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi içerisinde; 40 bin 61 kişilik bir stadyum, kamp eğitim tesisleri, yeni bir spor salonu, 7 antrenman sahası, 4 tenis kortu ve Trabzon kentini stadyumun sahilinde denizle buluşturacak olan sahil alanları ve kumsallar yer alacak. Stadda 2954 koltuk VIP’e, 196 koltuk protokola, 282 koltuk basına ve  80 koltuk engellilere tahsis edilecek. Stadda ayrıca 2 yürüyen merdiven, 15 anansör, 438’i kapalı 1479 kapasiteli otopark bulunacak.