Sivasspor'da Kasımpaşa maçı hazırlıkları

Sivasspor'da Kasımpaşa maçı hazırlıkları
Sivasspor'da Kasımpaşa maçı hazırlıkları

Teknik direktör Çalımbay: "Galibiyetler çok iyi amaönemli olan istikrar"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de çok iyi bir grafik çizdiklerini belirterek, "Galibiyetler çok iyi ama önemli olan istikrar" dedi. Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, takımın son haftalardaki performansını değerlendirdi. Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nı birlikte götürmeye çalıştıklarını ve kupada özellikle iyi bir grafik çizdiklerini belirten Çalımbay, "İnşallah bundan sonra oynayacağımız yarı final maçını da geçersek, Sivasspor, tarihinde ilk defa final oynamış olacak, bütün düşüncemiz bu. Final oynadıktan sonra da kazanmak istiyoruz ama bu işin kolay olmadığını, çok zor olduğunu biliyoruz" dedi. Ligde son iki haftada Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenerek çok önemli iki galibiyet aldıklarını vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti:"Galibiyetler çok iyi ama önemli olan istikrar, önemli olan bunu sonunakadar devam ettirmek ve geride kalan bütün lig maçlarında iyi bir istikrarıyakalamak. Çizdiğimiz grafik iyi ama bu hafta oynayacağımız Kasımpaşa maçı, arkasından Beşiktaş, Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçları bizim için enkritik maçlar."


Oyuncularının performansının üst seviyeye gelmesinden mutlu olduğunuifade eden Çalımbay, takımdaki sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşadıklarınıbildirdi.

 

"Ligi ve kupayı istediğimiz bir yerde bitirebiliriz"

 

Devre arasında istedikleri transferleri yapamadıklarını ve bunun dezavantajını yaşadıklarını vurgulayan Çalımbay, "Yapacak bir şey yok ve bundan sonra yolumuza bu arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Arkadaşlarımız kendi kapasitelerinin üzerine biraz daha çıkarlarsa ligi ve kupayı istediğimiz biryerde bitirebiliriz. Oynayacağımız maçlara konsantre olmamız gerekiyor, ben inanıyorum ve güveniyorum. İnşallah iyi bir şekilde bitireceğiz" diye konuştu. Rıza Çalımbay, takıma geldiğinden beri hep üzerine koyarak gittiğini vebu sene de üzerine koyarak ligi iyi şekilde bitirmek istediklerini dile getirdi.Lig sonunda takımın hedeflediği puanın sorulması üzerine, Çalımbay şunları söyledi:

 

"Biz puan hesaplamıyoruz, maçlarımıza bakıyoruz. Bu sene ligin puanlarla, hesaplarla gideceğini zannetmiyorum. Herkesin istediği puanları yazıp da alacağını zannetmiyorum. Çünkü kimin kimi yeneceğinin belli olmadığı bir ligyaşanıyor. Onun için biz kendimize maç maç bakacağız. Son 4 haftada oynayacağımız maçlar bizim en kritik maçlarımız. Bu maçları iyi bitirmek istiyoruz, eğer bizligi çok iyi bir duruma getirirsek o zaman rahatlıkla kafamızı Türkiye Kupası'na verebiliriz."

 

İdman

 

Kırmızı-beyazlı ekip, basın toplantısının ardından, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirdiği idmanla Kasımpaşa maçı hazırlıklarınısürdürdü. Sakatlıkları süren Ricardo Pedriel Suarez ile Ümit Kurt'un katılmadığıantrenmanda Sercan Yıldırım takımdan ayrı düz koşu yaptı.