Galatasaray'ın en kritik 48 saati

Galatasaray'ın en kritik 48 saati
Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’da gözler transfere çevrildi.

Bu sezon elinde yalnızca UEFA Avrupa Ligi kalan Sarı-Kırmızılılar’da ilk hedef transfer.

Transfer listesini 29 Ocak akşamına kadar UEFA’ya vermek zorunda olan Galatasaray''ın, en azından bir transferi yetiştirmek için çalışıyor.

48 saati kalan Sarı-Kırmızılı kulüp, sezon başında bildirdiği listede en fazla 3 değişiklik yapabilecek.

Omar, UEFA’ya bildirilecek listede yer alacak.

Kalan iki hakkı için Galatasaray kurmayları yoğun mesai harcıyor. Öncelik ise ön libero. Bu bölgede en az 2-3 oyuncu ile kontak halinde olan G.Saray, Wanyama için yaklaşık 500 bin Euro kiralama ücreti ile Montreal’i ikna etmeye çalışıyor.

Sarı kırmızılılar, bununla beraber İtalyan ekibi Roma’dan Amadou Diawara ile de masaya oturmaya hazırlanıyor.

Başkan Burak Elmas ve yönetimi, teknik direktör Torrent’in istediği Wanyama ve Diawara için temaslarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bu arada sözleşmesi biten Gomis için de gelişmeler takip ediliyor.

Ancak Galatasaray’ı zorlayan gelişme ise bütçe. Sarı-Kırmızılıların ayırdığı bütçe 1.5 milyon Euro. Gomis ise kapıyı 2.5 milyon Euro’dan açtı.

Gedson Fernandes’in transferindeki sorun ise ‘zorunlu satın alma’ opsiyonu. İki kulüp tüm şartlar ve rakamlarda el sıkıştı ancak opsiyon detayı kriz oldu.

Benfica ile Galatasaray, 1.5 milyon Euro kiralama bedeli, 8.5 milyon Euro da satın alma opsiyonu karşılığında anlaştı ancak Portekiz kulübü, satın alma opsiyonunun zorunlu olmasında diretince imzalar atılamadı.

İlgili Haberler