Uğur Dündar, Reza Zarrab paylaşımıyla kimi kastetti

Uğur Dündar, Reza Zarrab paylaşımıyla kimi kastetti
Türkiye günlerdir yaklaşık dört yıl sonra ortaya çıkan Reza Zarrab’ın görüntülerini konuşuyor. Gazeteci Uğur Dündar ABD’de adını Aaron Goldsmith olarak değiştiren Reza Zarrab'ın yıllar önce Türk bayrağı önünde röportaj verdiği bir ekran görüntüsünü paylaşarak A habere göndermede bulundu.

ABD’de adını Aaron Goldsmith olarak değiştirdiği bildirilen Reza Zarrab''ın binicilik merkezi kurduğu ortaya çıktı. 

Türkiye’de 17-25 Aralık operasyonlarında yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan Reza Zarrab serbest kalmış daha sonra ABD’ye gitmişti. 19 Mart 2016’da ABD’nin Miami kentinde banka dolandırıcılığı ve ‘kara para aklama’nın yanı sıra ‘ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek’ suçlamalarıyla göz altına alınmış, ardından mahkeme tarafından 75 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmıştı. Daha sonra itirafçı olan Zarrab son duruşmasında ifade verdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Söyleşi vermiş

Öte yandan Zarrab’ın ABD’nin önde gelen at terbiyeciliği dergisi PS Dressage’e söyleşi verdiği de ortaya çıktı.

Yeni adı Aaron Goldsmith olarak konuşan Zarrab söyleşide şunları söylüyor: “Yaklaşık 20 yıldır endüstrinin içindeyim, özellikle atlamada ve at terbiyesine yeni başlıyorum, ama şükürler olsun ki arkamda çok iyi bir ekip var.”

Gazeteci Uğur Dündar''ın yıllar sonra başka bir isimle ortaya çıkan ve zamanında verdiği rüşvetlerle çok konuşulan Sarraf''la ilgili A habere yaptığı gönderme dikkat çekti. 

İşte Dündar''ın paylaşımı;

''Önüne yatanlara ve rüşvet paralarını kapanlara duyurulur''

"Türk Bayrağı önüne oturtularak vatan kurtaran bir kahramanmış gibi konuşturulan bu itirafçı ajan, ABD''de Rıza Sarraf olan adını değiştirerek Harun Kuyumcu (Aaron Goldsmith) ismini almış! Önüne yatanlara ve rüşvet paralarını kapanlara duyurulur!.."

İlgili Haberler