Uğur Dündar'dan flaş Erinç Sağkan yorumu: Bir kenara not edin...

Uğur Dündar'dan flaş Erinç Sağkan yorumu: Bir kenara not edin...
Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi kapandı. Yapılan seçimde Metin Feyzioğlu 156 oyda kalırken Erinç Sağkan delegelerin 182’sinin oyunu alarak dün yeni başkan seçildi. Gazeteci Uğur Dündar'ın konuyla ilgili "Bir kenara not edin..." paylaşımı dikkat çekti.

Türkiye Barolar Birliği''nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi kapandı. Yapılan seçimde Metin Feyzioğlu 156 oyda kalırken Erinç Sağkan delegelerin 182’sinin oyunu alarak dün yeni başkan seçildi.

Sağkan''ın "Sadece bir TBB seçimi olmaktan çıkmıştır. Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB''ye yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz dönemde hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın sonuna gelmiş bulunuyoruz" cümleleri dikkat çekti.

Gazeteci Uğur Dündar''ın konuyla ilgili "Bir kenara not edin:
Ekrem İmamoğlu''nun büyük fark atarak İBB Başkanı seçilmesinden sonra, Erinç Sağkan''nın TBB Başkanlığını kazanması, tarihe Türkiye''deki değişim ve dönüşümün kilometre taşlarından biri olarak geçecektir.
Cumhuriyet mutlaka kuruluş felsefesine geri dönecektir...

Kaybettikçe saldırganlaşacaklar. Trollerini daha fazla üstümüze salacaklar.
Sakin olacak,tahriklere kapılmayacak ve hiç cevap vermeyeceğiz.
Ama bunları bir kenara kaydederek günü geldiğinde mutlaka hesabını soracağız..." paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

İlgili Haberler