Uğur Dündar'dan Trabzonspor maçında asılan pankarta tepki: FETÖ'ye destek olmaktır

Uğur Dündar'dan Trabzonspor maçında asılan pankarta tepki: FETÖ'ye destek olmaktır
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Trabzonspor'un Antalyaspor maçında açtığı pankarta tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü''ne Mustafa Kemal Atatürk''ün gelişinin 104. yıldönümü ve bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Trabzonspor''un Antalyaspor ile oynadığı maçta açılan pankarta tepki gösterdi.

Dündar, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, çok anlamlı bir gün. Hatıra defterinde Mustafa Kemal’in imzası müzesinde şanıyla şerefiyle ve alnının akıyla kazanılmış şampiyonluk kupaları, tribünlerinde dize getirilememiş, yıldırılamamış, karanlıklara hapsedilememiş en katran gecelerden aydınlığa çıkmasını bilmiş taraftarı anasının ak sütü gibi tertemiz 28 Şampiyonluğumuzun da çok yakında tescil edilmesiyle formasında 5 yıldız taşıyacak olan büyük Fenerbahçemizin kuruluşunun 115. yıl dönümü. Bugün ayrıca Çanakkale direncinin içinde kendine eşsiz bir 3 Mayıs 1918’in de yıl dönümü. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, en büyük Fenerbahçeli Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübümüzü ziyaret edişi ve hatıra defterine yüreğinden geçenleri nakşedişinin 104. yıl dönümü tüm Fenerbahçelilere kutlu olsun.

Ulu Önder, “Bir milletin ne yapabileceğini görmek için tarih en güvenilir rehberdir.” der. İstanbul işgal altındayken kulüp binasının önündeki iskeleye yanaşan motorlarla Anadolu’ya silah sevkiyatı yapan, yurdunun bağımsızlığı için kayıkhanesini silah ve cephane deposuna çeviren, işgal orduları fark edince de depoyu çevredeki üyelerin ve sporcuların evlerine taşıyan, kulüp binası basılan, kapısına süngülü müfreze dikilen, haftalarca işgal altında tutulan şanlı Fenerbahçe; sen bu ülkenin en büyük spor kulübü değil, sen bu ülkenin bağımsızlık ruhusun, onurusun, zapt edilememiş kalesisin! Bir ülke sadece silahlı güçlerle işgal edilemez; sanatı, kültürü, sporu ele geçirilirse o ülke tam olarak işgal edilmiş demektir. Bunu gayet iyi bilen işgal kuvvetleri komutanı General Charles Harington, sporda da üstünlük sağlayarak milletimizi her alanda yıldırmayı hedeflemiş, kendi adına düzenlediği turnuvada hedef haline getirdiği Fenerbahçe’ye gözdağı vermek için İstanbul gazetelerine ‘Garplar karması, Türk kulüplerine meydan okuyor. Galibine Başkumandanın adını taşıyan büyük bir kupa verilecek. Bu maçta Türk kulüpleri diledikleri gibi takviyede alabilirler’ manşetini attırmıştır. Kulübümüz mağrur İngiliz komutana ‘Fenerbahçe Kulübü, yalnız kendi kadrosuyla bu maçı şartsız olarak kabul eder.’ cevabını vererek meydan okumuştur. Kendi kadrosuyla koşulsuz kabul ettiği maçı eze eze kazanarak milletimizin en zor zamanlarında umut olmuştur. Böylece şartlar ne olursa olsun inanılmış bir hedefin imkansız olmadığını göstermiştir. Bağımsızlığın bir karakter meselesi olduğunu anlatmıştır. Karanlık günlerin aydınlığa nasıl dönüşebileceğini ispatlamıştır. Görkemli kupa müzemizdedir, müzemiz ziyarete açıktır.

Değerli Fenerbahçeliler, camiamız yalnızca Milli Mücadelede gösterdiği dirençle düşman kuvvetlerinin hedefi haline gelmemiş, içeriden yapılan türlü işgal girişimlerinin de ilk hedefi olmuştur. Buna azmedenler bugün dünyanın çeşitli yerlerine savrulmuş, taraftarıyla, yönetimiyle kamçılanamayan ruhuyla zulme direnen büyük Fenerbahçe yerinde kalmıştır. Sonsuza kadar da yerinde kalmaya, bayrağını dalgalandırmaya devam edecektir. Çünkü Fenerbahçe’nin kökleri, tarihi, tabiatı zapt edilmeye uygun değildir. Fenerbahçe, bu ülkenin düşürülmemiş ve asla düşürülemeyecek son kalesidir. 3 Temmuz’da başlatılan işgal girişimini de birbirine kenetlenip yekvücut olarak bertaraf eden Kulübümüz; atalete kapılan, yılgınlığa düşen, umutsuzluğa gark olan herkes için ilham kaynağı olmuş, FETÖ terör örgütüne karşı Türk ordusunun silahla başaramadığını silahsız Fenerbahçe ordusu başararak eşsiz bir destan yazmıştır.

Sonu kestirilemeyen kumpaslarla dolu o tarihi süreçte kulübümün yanında bir nefer olarak yer almış olmak her Fenerbahçeli gibi benim için de gurur kaynağıdır. Camiamız Milli Mücadeleden bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da gelebilecek her türlü saldırıya, iftiraya, karalama çalışmalarına karşı hazırdır. Örneğin son olarak Kulübümüzü bir tüfeğin namlusunun ucunda gösterip, ‘tertemiz 2010-2011 Şampiyonluğumuza gölge düşürmeye çalışanların bu kin ve nefret dolu girişimleri 3 Temmuz Kumpası’na arka çıkmadır, Türk yargısının kesinleşmiş kararlarına meydan okumadır, takım otobüsümüzü kimlerin kurşunlamaya azmettirdiğinin işaretidir ve hain FETÖ’ye açıkça destek vermektir!

Kulübümüz, Yönetim Kurulumuz ve Yüksek Divan Kurulumuz bu kumpasla da yargı önünde gereken her türlü mücadeleyi verecektir, hiç kuşkunuz olmasın.

Değerli Fenerbahçeliler, bugün 3 Mayıs 2022, bugün Yıldırım Orduları Grup Komutanı Mustafa Kemal’in, Kulübümüzü ziyaret edişinin 104. yıl dönümü. Bu özel günü Yüksek Divan Kurulu Başkanı olarak karşılamaktan onur duyuyorum. Bu vesileyle bu çok kıymetli makama beni layık gördüğünüz için hepinize yürekten teşekkür ediyor, minnet duygularıyla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Ramazan Bayramınızı bir kez daha kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Fenerbahçe!..”

İlgili Haberler