Ukrayna Televizyonu İstanbul'da Ukraynalıları dolandıranları ifşa etti

Ukrayna Televizyonu İstanbul'da Ukraynalıları dolandıranları ifşa etti
Ukrayna televizyonunun gizli çekim ile İstanbul'da vatandaşlarını dolandırmaya çalışan kişileri ifşa ettiği iddia edildi. Video'da ayakkabı boyacısının fırça düşürme taktiği ve parfümcünün bıkkınlık veren ısrarları TikTok'ta paylaşıldı.

Onedio''nun haberine göre, ne zaman çekildiği belli olmayan görüntüyü Ukrayna''nın bir televizyon kanalının çektiği ileri sürüldü. Video Rusya ile savaş halinde olan Ukraynalılar, TikTok''ta paylaştı. Savaştan kaçıp Türkiye''ye gelen Ukraynılaları uyarı niteliğindeki video paylaşım rekorları kırıyor.

Paylaşılan videoda, bir ayakkabı boyacısının fırça düşürme taktiği ile insanları dolandırmaya çalıştığı görülüyor. Fırçanın düştüğünü gören Ukraynalı iyilik yaparak yanındaki kadın ile birlikte fırçayı sözde düşüren boyacıya veriyor. Boyacı da hemen tezgahı yere koyup önce adamın, ardından da yanındaki kadının ayakkabısının tozunu fırça ile alıyor. Ardından da para talep ediyor.

Bir parfümcü de Ukraynalı turiste ürün satmak istiyor. Dakikalarca ürün satmak isteyen parfümcü kadının "İstemiyorum" sözünü duymazdan gelip ısrarını sürdürüyor. 

Gerek boyacının gerekse parfümcünün görüntüleri sürekli izleniyor ve bu tür kişilere karşı dikkatli olunması uyarısı yapılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ukrayna''dan 1,5 milyonu aşan bir göçten bahsediliyor. Bize de üçüncü ülkelerden olmak kaydıyla bugün itibarıyla gelen Ukraynalı sayısı 20 bini aştı. Başımızın üzerinde yerleri var. Elimizden geleni yapıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Bu tür olayların Ukraynalılar''ın Türkiye yerine başka ülkeleri tercih etmesinde önemli rol oynayacağı ileri sürülüyor. 

İlgili Haberler