"İdlib ve Menbiç'te çözüm aranıyor"

"İdlib ve Menbiç'te çözüm aranıyor"
Suriye'de Türkiye'nin İdlib ve Menbiç'te çözüm arayışlarının sürdüğüne dikkat çeken CHP'li Yılmaz, şu ana kadar iktidardan net bir açıklama gelmediğini belirtti.

Fatih ERBOZ/Ankara

Suriye'de Türkiye'nin en büyük sorunu olan Fırat'ın doğusuna ilişkin çözüm soru işaretleriyle dolu. AKP iktidarının Menbiç konusu başta olmak üzere ABD ile görüşmelerde ne olduğunu tam olarak net bir şekilde ortaya koymadığını ifade eden CHP Ardahan Milletvekili ve eski Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz Suriye'de Türkiye'nin İdlib ve Menbiç'te çözüm arayışlarının sürdüğüne dikkat çekerken şu ana kadar iktidardan net bir açıklama gelmediğini belirtti.

YPG'DEN BITCOIN HAMLESİ

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolünde bulunan bölgelerde, ekonomik yaptırımların üstesinden gelmenin bir yolu olarak kripto paranın kullanılmasının planlandığı öğrenildi. CoinDesk'e açıklamalarda bulunan teknolojik gelişim başkanı Erselan Serdem, Suriye'nin kuzeyinde kripto para ile ilgili yeni gelişmelerin uygulanmasının planlandığını söyledi.

KERKÜK'TE IŞİD'LE ÇATIŞMA: 4 ÖLÜ

Irak'ın Kerkük vilayetinde terör örgütü IŞİD'le çatışmada biri polis 4 kişi öldü. Kerkük polis yetkilileri yaptığı açıklamada, federal polis güçlerinin Kerkük'ün güneybatısındaki Havice ilçesinde IŞİD militanları ile çatışmaya girdiğini söyledi.

UKRAYNA KİLİSESİ KARARINA MOSKOVA'DAN TEPKİ

Fener Rum Patrikhanesinin, Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Moskova'daki Rus Ortodoks Kilisesinden ayrılma talebini kabul etmesine Rusya'dan tepki geldi. Moskova Patriği Kirill'in Basın Sözcüsü Aleksandr Volkov, Fener Rum Patrikhanesinin kararının Ortodoksları böleceğini savundu.

AVUSTURYA'DA AŞIRI SAĞCI HÜKÜMETE PROTESTO

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 10 bine yakın gösterici, aşırı sağcı hükümetin ırkçı ve ayrıştırıcı politikalarını protesto etti. Viyana Belediyesi önünde toplanan göstericiler, "özgür basın", "Nazilere hayır", "birlikte daha güçlüyüz" yazılı döviz ve pankartlar açtı.

RUMLAR AB PASAPORTUYLA SERVET KAZANDI

Rum yönetiminin 2013 ile 2017 tarihleri arasında yatırım karşılığında 3 bin 300 kişiye 4,8 milyar Euro değerinde AB pasaportu verdiği belirtildi. Rum Yönetimi, Malta ve Portekiz, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına yatırım karşılığında vatandaşlık veriyor.