Uluslararası yarışmada Selçuklu Dönemi eseri ikinci oldu

Uluslararası yarışmada Selçuklu Dönemi eseri ikinci oldu
Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen, 13’üncü yüzyıl Selçuklu Dönemine ait Türk İslam Eserleri Müzesi’nde sergilenen insan başlı yazı türünden etkilendi ve bir tasarım oluşturdu. Bu tasarım ikincilikle ödüllendirildi.

İHA - Tasarım alanında dünyanın en önemli yarışması olarak gösterilen “Artist''s View of The World”, Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen''in çalışmasını ödüllendirdi.

“Ministry Of Science And Higher Educatıon Of The Russian Federation Saint Petersburg Stieglitz State Academy Of Art And Design” tarafından düzenlenen yarışmaya “Grafik- Kompozisyon” kategorisinde katılan Doğuş Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen aldığı ödülle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İNSAN BAŞLI YAZI TÜRÜNDEN ETKİLENDİM”

Öngen, “Selçuklu dönemine ait eserlerin üzerinde yer alan geometrik, hayvan, bitki formlarıyla kufi, insan başlı yazı türlerinin oluşturduğu kompozisyonlar özgün tasarım sürecindeki esin kaynağım olmuştur. Yarışmada da 13''üncü yüzyıl Selçuklu dönemine ait İstanbul, Sultanahmet''te yer alan, Türk İslam Eserleri Müzesi''nde sergilenen bronz davulun üzerlerindeki insan başlı yazı türünden etkilenerek oluşturduğum tasarımımla katıldım. Tasarladığım bu çalışmayı kumaş üzerine baskı tekniği kullanarak uygulamak istedim. Özellikle renk olarak bronz renklerini tercih ettim. Eserin ölçüleri 40x45 cm. olarak planlandı” diye konuştu.

 

İlgili Haberler