Zam duvarı kuruldu söz millete verildi, AKP’nin oy deposu Konya’da zamlar duvara yazıldı

Zam duvarı kuruldu söz millete verildi, AKP’nin oy deposu Konya’da zamlar duvara yazıldı
Konya’da CHP Selçuklu İlçe Başkanlığı gıda ürünleri ile elektrik ve doğal gaza yapılan zamları protesto etti. Vatandaşlar, kurulan “Zam Duvarı’na” zamlara tepkilerini yazdı, faturalarını astı.

Selçuklu İlçe Başkanlığı, vatandaşların zamlara karşı tepkilerini aktarabilmeleri için “Zam Duvarı” kurdu.

İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, şunları söyledi:

“Vatandaşımızın özgürce tepkisini paylaşabilmesi için Zam Duvarını açtık. Halkımızın alın terini ve emeğini enflasyon karşısında ezdirerek insanları açlığa mahkum eden AKP iktidarına tepki Konya’da da oldukça fazla. Söz konusu eylemimizle, artan fiyatlara ve zamlara dikkat çekmek istedik.

Tepki o kadar büyük ki duvar panosuna elektrik faturalarını asan vatandaşlarımız, ekonomik durum ve zamlarla ilgili düşüncelerini yazmak için sıra bekliyor. Hepimizi derinden etkileyen bu zamlar geri kaldırılana kadar halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz.

CHP olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesinin çağrısını yapıyoruz. Daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Bunun yanında elektrik fiyatlarının insanı yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır” dedi.

Konyalılar “Zam Duvarına”, “Gaz lambasında oturuyoruz”, “1 ayda 47 kez zam”, “İstifa değil af talebi, zam değil fiyat güncellemesi” gibi ifadeler yazdı.

İlgili Haberler