Ümit Özdağ: “Orta Doğu sınırı Edirne’den geçecek”

Ümit Özdağ: “Orta Doğu sınırı Edirne’den geçecek”
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Orta Doğu sınırı Şanlıurfa’dan, Kilis’ten geçerken, 2040 yılında Edirne’den geçecek. Çünkü Ortadoğu alt kıtasının ebediyen parçası haline gelecek” şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların yarattığı sorunlar hakkında konuştu. Halk TV’de yayınlanan Türkiye Nereye adlı programda açıklamalar yapan Özdağ, 2040 yılında Ortadoğu’nun sınırının Edirne’ye kadar uzanacağına dikkat çekerek, aynı dönemde Türkiye’deki Suriyeli sayısının 10 milyona dayanacağını söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Reyhanlı Türklerin sayısı Suriyelilerden daha az olan bir ilçe. Burası adeta Peşaver haline geliyor. Silahlı yapılanmalar çok rahat bir şekilde ilçede hareket edebiliyor. Daha birkaç gün önce Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu bir tweet atıyor. Bu twwet devletin Reyhanlı’da hangi durumda olduğunu gösteriyor. Bir Suriyeli muhalif çatışmada ölmüş, cenazesi kaldırılıyor. Cenazeyi kaldıranlar silahlarını göstererek Reyhanlı’nın içinde dolaşıyorlar. Kaymakamın yaptığı ise tweet atmak. Tweette şunu söylüyor: ‘Suriyeli muhalif komutanlardan birinin cenazesinin konvoy şeklinde Suriye bayrakları ve sloganlarla izinsiz gösteriye dönüştürülmesi kabul edilemez sorumsuzca bir davranıştır. Bu tür provokasyonlara açık eylemlere müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini rica ederim.’ Kimse izin almamış zaten, yapmışlar gösteriyi, Kaymakam Bey sadece tweet atmış. Burada suç Kaymakam beyde mi? Hayır. Suç İçişleri Bakanı’nda, Saray’da… Kaymakam Bey bir şey daha atmış:

‘Sükunetini ve vakarını koruyan Reyhanlı halkına da ayrıca teşekkür ederim.’ Hatay siyasetinin önemli isimlerinden sayın Şefik Çirkin, eski milletvekili ve İYİ Parti İl Başkanı. 6 Temmuz’da Facebook’tan bir açıklama yapmış. ‘Reyhanlılı tüm vatandaşlara, STK’lara, siyasi partilere sesleniyorum. Yapılan ve yapılacak tüm terör tacizleri Reyhanlı’nın giderek boşalmasına yol açacaktır. Hatta adeta boşaltılacaktır. Önce maddi durumu düzgün olanlar, sonra diğerleri çocuklarına bir gelecek hazırlamak adına yine fakir ama huzurlu yaşamak için yurtlarını terk edeceklerdir, gidişat budur. Çünkü Reyhanlı karanlık mahfillerce seçilmiş bir yerdir ve ileride hayırla anılmayacak bir ilçe olacaktır. Bunu bilerek ve tecrübelerimizle korkmadan söylüyoruz, söylemek zorundayız. Öyle bir hal gelecek ki Reyhanlı’da Reyhanlılı mumla aranacak hale gelecektir. Reyhanlı çökecek ve kanunsuzlukların merkez haline gelecektir. Güzelim şehrimiz terör yuvası haline gelecektir çünkü şehrin dokusunu, huzurunu koruyacak Reyhanlılı kalmayacaktır. Bu uyarıyı tarihsel misyonumuz ve Reyhanlıyı seven biri olarak yapıyoruz.’ Bu açıklama konuyu bilen bir kişinin açıklamasıdır. Hatay Valisi konunun ne olduğunun farkında değil.”

“KESİN ÇÖZÜM SURİYELİLERİN EVLERİNE GÖNDERİLMESİ”

“Hatay’da 429 bin 293 olarak yazıyor. Bu rakamın üzerine 200 bin daha koyun. Aynı şekilde Şanlıurfa’nın üzerine 150 bin daha koyun, Gaziantep’in üzerine 170 bin daha koyun. İstanbul’da Suriyeli sayısı 750 bin… Diğerleri ile birlikte İstanbul’da bir milyonun üzerinde sığınmacı var. Türkiye’de 5,3 milyon Suriyeli var. İran sınırının öteki tarafında 2,5 milyon Afgan gelmeyi bekliyor.

Türkiye hala sınırlarını koruyamıyor. İçerideki 1,5 milyon Suriyelinin kaydı yok. İran üzerinden Türkiye’ye gelen 500 bin Afgan illegal durumdalar. Türkiye’de Afgan’ın elinin değmediği et üretilmiyor deniliyor. Ama Afgan ile birlikte Türkiye’ye verem gibi değişik hastalıklar da giriyor. Iğdır’da Afganların bulunduğu kampta geçen ay veremden dolayı karantina ilan edildi. Türkiye’de 3 sene sonra salgın hastalıklar başlayacak.

Hepimizin hayatını toptan etkileyecek bir kavimler göçünü yaşıyoruz. Suriye büyümüş ve Türkiye’nin içine girmiş. Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Adana, Mersin, Konya’ya kadar uzamış. Türkiye’de Suriyeli merkezli olayların yüzde 44’ü Konya’da gerçekleşiyor. Hiçbir siyasetçi ve aydının böyle büyük bir kavimler göçü yaşanırken, bakalım ileride düzelir demeye hakkı yoktur. Çünkü 2040 yılında 5,3 milyon Suriyeli 10 milyon olacak. Ortadoğu sınırı Şanlıurfa’dan, Kilis’ten geçerken, 2040 yılında Edirne’den geçecek. Çünkü Ortadoğu alt kıtasının ebediyen parçası haline gelecek. O zaman Türkiye’de kalsınlar Avrupa’ya girmesinler diyen Avrupalılar büyük bir hata yaptıklarını hatırlayacaklar. Burada en kesin çözüm Suriyelilerin evlerine geri gönderilmesi.”

İlgili Haberler