Üniversiteler ne zaman açılacak? Yaz aylarında üniversiteler açık olacak mı? Yaz tatilinde ders olacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Yaz aylarında üniversiteler açık olacak mı? Yaz tatilinde ders olacak mı?
Korona virüs tedbirleri kapsamında üniversiteler tatil ilan edilirken milyonlarca öğrenci okullar ne zaman açılacak? Okullar yazın açılacak mı? Yaz tatilinde ders olacak mı? Yazın telafi eğitimi nasıl olacak? sorularının yanıtlarını arıyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında okullar tatil ilan edilirken milyonlarca öğrenci okullar ne zaman açılacak? Okullar yazın açılacak mı? Yaz tatilinde ders olacak mı? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte yükseköğretim kurumlarının yaz eğitimiyle ilgili detaylar haberimizde…

Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Bu gelişmeyle öğrenciler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren kararlar paylaşıldı. Alınan kararlar ile eğitim ve öğretim faaliyetleri yaz tatilinde de devam edecek. İşte ayrıntılar…

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanuna göre, öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde, uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda eğitim yaz tatilinde yapılacak.

YAZIN TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz” dedi.