Ünlü çete lideri Fırat Delibaş yakalandı

Ünlü çete lideri Fırat Delibaş yakalandı
İstanbul’da Organize suç örgütü lideri Fırat Delibaş ve beraberindeki 5 adamı yakalanarak gözaltına alındı.

İHA’nın haberine göre, ‘Kasten öldürme’ ve ‘polise mukavemet’ de dahil hakkında yürütülen bir dizi dava nedeniyle her yerde aranan çıkar maksatlı suç örgütü lideri Fırat Delibaş'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar derinleştirildi. Çete elebaşının izini süren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aranan kişinin Esenyurt ilçesine bağlı Zafer Mahallesi Adile Naşit Bulvarı Gümüş Panaroma Sitesi'nde olduğu bilgisine ulaştı.

EMNİYET TESPİT ETTİ

Zanlının adresini tespit eden emniyet güçleri, Delibaş ile birlikte suç ağına mensup 5 kişinin daha aynı bölgede hareket ettiklerini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Bugün söz konusu adrese yapılan baskında Fırat Delibaş ile birlikte geçmiş yıllarda Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ’çete üyesi’ olarak soruşturma geçirmiş Cuma B., Şehmus D., Nevzat Y., Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan suç ağının elebaşı ve fertleri, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

FIRAT DELİBAŞ KİMDİR?

Kürt kökenli olan Fırat Delibaş, Diyarbakır'da doğdu. 2000'li yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fırat Delibaş, ülkenin ünlü kapkaç çetelerinin birinin başında olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

İstanbul Beyoğlu'nda 2003 yılı Ekim ayında polis ekiplerinin 30 ayrı adreste gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda 35 adamı ile beraber gözaltına alınan Fırat Delibaş hakkında 41 yıldan 89 yıla kadar hapis istendi. 3 yıl cezaevinde kalan Delibaş daha sonra serbest kaldı.

Yakalanan firari suç örgütü liderinin, 6 Haziran 2000 yılında Beyoğlu’nda Nijerya uyruklu Paul Etin Usrifo’nun ölümünden sorumlu tutulduğu, “Tasarlayarak Adam Öldürülmesi” suçundan 1642 gün kesilmiş hapis cezanın olduğu anlaşıldı.

Ayrıca 2019 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerine “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçuna bulaştığı ve bu olaydan da 1 yıl 21 ay kesilmiş hapis cezanın bulunduğu ifade edildi.

uiuk.jpg

pgpolsi.jpg