Selçuk Geçer'den iktidara kötü haber

Selçuk Geçer'den iktidara kötü haber
Ekonomist Selçuk Geçer, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine ve onun ekonomik boyutlarına ilişkin konuştu. Geçer "Ukrayna ve Rusya'dan turist akını kesin şekilde azalacak. 30 milyar dolarlık beklenti yerine sadece 7 milyar dolar gibi bir para gelecek" dedi.

Dolar planı mahvoldu diyerek açıkladı

Milli Gazete''nin haberine göre, ekonomist Selçuk Geçer, kendi Youtube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçer Ukrayna krizine ve onun ekonomik yansımalarına değindi.

Selçuk Geçer, AKP''nin cari açığı ve ödemeler dengesindeki problemleri turist gelirleri ile kapatmayı planladığını ifade etti. AKP''nin 30 milyar dolar turizm geliri beklediğini söyledi. Ancak bu planın bozulduğunu ifade etti. 

Geçer ''''Ukrayna krizi turizmi ciddi biçimde etkileyecek. Ukrayna ve Rusya''dan turist akını kesin şekilde azalacak. Bu ülkelerden 7 milyon turist geliyordu. Bu da 15 milyar dolar para demekti. Avrupa ülkelerinde de iptaller olabilir. Bu da azalmalara neden olabilir. Yani neredeyse 30 milyar dolarlık beklenti yerine sadece 7 milyar dolar gibi bir para gelecek'''' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler