Ünlü ekonomist doların geleceği rakamı açıkladı

Ünlü ekonomist doların geleceği rakamı açıkladı
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar kurundaki düşüş devam ederken, oluşabilecek yeni fiyat seviyelerini ünlü ekonomist Devrim Akyıl açıkladı.

Dolar''daki düşüş devam ederken ünlü ekonomist Devrim Akyıl piyasaların seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dolar kuru için yeni hedefler veren Akyıl, piyasaları analiz ettiği son konuşmasında ülkedeki ekonomi politikasını eleştirirken dolar kuru için yeni hedefler belirledi.

Aykıl, AKP hükümetinin piyasalara olan müdahalesini “İşsizlikte başta olmak üzere gelen ekonomik veriler iyi gibi gözükse de, TÜİK’in verileri tartışılmaya devam ediyor. Çok ilginç bir ülkeyiz. Normalde makroekonomik dinamiğinde faizler enflasyon verilerine göre ayarlanır. Bizde ise enflasyon faize göre ayarlanıyor. Önce enflasyon 19’un altında olması için büyük bir çaba gösterildi. Böylece Merkez Bankası bir sonraki toplantıda faiz indirme olasılığını gündemde tuttu” sözleriyle anlattı.

Aykıl, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası piyasadaki fiyat hareketlerini de inceleyerek takipçileri için yeni bir dolar kuru destek ve direnç seviyelerini de paylaştı.

"DOLAR KURUNDA MİNİMUM 9.20 TL GELECEK"

Devrim Akyıl dolar kuru analizinde şu ifadeleri kullandı:

“Dolar kurunda geçtiğimiz hafta 8.58 TL kritik rakamını vermiştim. Üstünde kaldığı sürece dolar kurunda hareketin yukarı olacağını belirtmiştim. Dolarda 8.71’in açılması halinde ise yukarı yönlü hareketin hızlanacağını belirtmiştim. Merkez Bankası’nın faiz kararı ve kayıt dışı gelen dolar ile bu seviye aşılamadığını gözlemledik.  Bu hedefin şimdilik ertelendiğini söyleyebilirim. Evet ertelendi diyorum yukarı doğru hareket eninde sonunda gelecek. Dolar kurunda minumum 9.20 TL’ye doğru bir hareket, daha sonra ise çok daha fazlası bu enflasyonist ortamda illaki gelecek.  Şimdilik ertelenmiş gözüküyor.  Geri çekilmelerde 8.44 şuan için takip ettiğim seviye.  Daha aşağı seviye de olabilir fakat kalıcı olmaz bunda ısrarcıyım. Bu enflasyonist ortamda bir de faiz indirim beklentisi doğarsa yukarı hareket eninde sonunda gelecek”

DOLARDA DÜŞÜN SÜRÜYOR

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19’da sabit tuttu. Merkez Bankası piyasa beklentileriyle aynı kararı alırken dolar kurunda kısmi bir gevşeme yaşandı. Kritik karar öncesi dolar kuru 5.59 TL seviyesindeyken haftalık kapanışını 8.51 TL ile gerçekleştirdi. Dolar kuru şu sıralar ise bir çok teknik analiz uzmanının kritik destek seviyesi olarak gördüğü 8.49 bandının hemen üzerinde hareket ediyor.

İlgili Haberler