Ünlü gazeteci Melis Alphan uğradığı tacizi anlattı. Dedemin gazeteci arkadaşı

Ünlü gazeteci Melis Alphan uğradığı tacizi anlattı. Dedemin gazeteci arkadaşı
Gazeteci Melis Alphan 22 yaşında dedesinin arkadaşı bir gazeteci tarafından uğradığı tacizin detaylarını Medyaradar’dan Figen Balcı’ya anlattı.

Medyaradar’dan Figen Balcı’ya konuşan gazeteci Melis Aplhan, 22 yaşında uğradığı tacizi anlattı. “Ben aslında bir ifşa peşinde değilim ben bir isim söylemedim, kimse de bunu eleştiremez bu bir tercih meselesi isteyen istediği kadar konuşur ben hep bunu savunuyorum.” ifadelerini kullanan Alphan, “Bugün o röportajı okuyunca ben de sesimi çıkarmak istedim.” dedi.

Kendisini taciz eden gazeteciyle aynı ortamda çalışmak zorunda kaldığını belirten Melis Alphan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Gerçekten medyada bu kurumsallaşmış bir şey biz bunu o kadar kabullenmiştik ki yani. Benim de son 5 yıldır gözüm açılmıştır, ben de bununla beraber yaşadım yani göre göre yaşaya yaşaya… Bizim tahammül etmemiz gereken bir şey gibi görülüyor bütün sektörlerde böyle… Dediğim gibi kendi bulunduğum yerden kendi tecrübemi aktarmak istedim. Belki de diğer kadın gazeteci arkadaşlarım da paylaşacaktır.

Aynı ortam şöyle yani bina aynı çalıştığım dergide değil, bulunduğum katta değil ama bina aynıydı. İnsan o kadar geriliyor ki hep bir stres kaynağı giriş çıkışlarda. Belki orada yıllarca çalışıp görmeyebilirsin ama görebilirsin de öyle bir durumdu yani… Şöyle; oradan ayrılmaya çok az kala bir gün kapıda gördüm ve tekrar geri döndüm binaya girmedim başka sokağa girdim.

Sadece bir çalışma arkadaşıma söylemiştim. Şefime bile söylememiştim ki söylenmeyecek biri değildi kesinlikle ama işte böyle bir şey gençken bunu yaşamak özellikle çok zordu, belki 22 yaş çok küçük sayılmaz kimilerine göre ama benim kafam küçüktü yani anlatabiliyorum muyum.”