Afganistan'da Taliban 17 polisi öldürdü

Afganistan'da Taliban 17 polisi öldürdü
Afganistan'da Taliban 17 polisi öldürdü

Afganistan'da Taliban'ın 17 polisi karakolda zehirledikten sonra vurarak öldürdüğü bildirildi.

Afganistan'da Taliban'ın 17 polisi karakolda zehirledikten sonra vurarak öldürdüğü bildirildi. Gazne Emniyet Müdürü General Zravar Zahid, kentin güneyinde bulunan Andarkasabasının Habib Godala köyündeki polis karakolunda dün akşam yemeklerine zehirkatılan polislerin saat 01.00 sularında da vurularak öldürüldüğünü söyledi. Bir başka yetkili, olaya karıştığından şüphelenilen iki kişinin gözaltına alındığını ve faillerin polis teşkilatının içindeki Taliban işbirlikçileri olduğunu belirtti. Gazne Valiliği yetkilileri, yemeklerine zehir katılan polislerin bayıldıktan sonra yakın mesafeden silahla vurulduğunu, bu polislerin silahlarınınçalındığını ifade ederek, saldırganların kaçmadan önce karakoldaki polis araçlarını ateşe verdiğini bildirdi. Gazne Emniyet Müdürü General Zahid, hayatını kaybedenlerden 10'unun yenimezun polisler, diğer 7'sinin daha eğitim aşamasında olduğunu kaydetti. General Zahid, hayatını kaybeden Afgan polislerinin Amerikan özel kuvvetleri tarafından eğitildiğini aktardı. Bir başka polis yetkilisi ise söz konusu 7 kişinin, genç polislerin akrabası sivil kişiler olduğunu iddia etti.


Sorumluluğu Taliban üstlendi


Olaydan sonra e-posta yoluyla basına bilgi veren Taliban sözcüsü Zebiullah Mücahid, olayın sorumluğunu üstlendiklerini bildirdi. Mücahid açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Bu yerel işbirlikçiler halka zorbalık yapıyordu. İnsanlar huzurlu değildi. Kendilerini polis olarak tanımlayan bu yasa dışı milisler aynı zamanda yolsuzluk da yapıyorlardı. Onlardan 19 tanesini etkisiz hale getirdik."Geçen ay da Kandahar'da Taliban işbirlikçisi olduğu bildirilen bir polis, komutanı ve arkadaşlarını zehirledikten sonra öldürmüştü.