Ünlü markanın ton balığı üretiminde büyük skandal. Maske siperlik tamam ama eldiven yok

Ünlü markanın ton balığı üretiminde büyük skandal. Maske siperlik tamam ama eldiven yok
Türkiye’nin en ücra köşesinde bile bulunan ton balığının üretim tesisinde çekilen görüntüler şaşırttı. Ton balığının üretiminde çalışanların eldiven takmadığı görüldü. Ton balıklarının paketleme aşamasına ilişkin sosyal medyada yayınlanan bir videoya kullanıcıların tepkisine neden oldu. Ayrıca, yıllar önce fabrikanın tanıtım videosunda çalışanların eldiven taktığı dikkat çekti.

Ünlü ton balığı markasının üretim tesiste çekilen görüntüler dikkat çekti. Söz konusu görüntülerde ton balığının paketlendiği esnada çalışanların eldiven takmadığı görüldü.

Videoda, çıplak elle dokunulan ton balıklarının yapılma aşamasında eldiven takılmadığı görüldü. Ayrıca sosyal medya kullanıcıları söz konusu görüntülere tepki gösterdi. İlgili firmadan ise bir açıklama yapılmadı.

Sosyal medyada “denetle!” adlı hesaptan paylaşılan görüntüler, “Demek ki el değmeden üretilmiyormuş. Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor. İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece  ton balığı, zeytinyağı ve tuz var” notuyla paylaşıldı.

Ayrıca, yıllar önce fabrikanın tanıtım videosunda çalışanların eldiven taktığı dikkat çekti.

Ayrıca, Twitter’da Kardiyo Bey isimli Twitter hesabı ise görüntüleri “Kurumsal ve köklü bir fabrikada balıkların böyle paketlenmesi büyük bir facia. “Demek büyük firmalarda da bu tür sağlıksız uygulamalar varmış” dedirten bir olay. Omega 3 yerine el florasıyla beslenmişiz şimdiye kadar. Hazır olun yer yerinden oynayacak!” ifadeleriyle paylaştı.

Diğer yandan konu ile ilgili firmadan açıklama geldi. Açıklama şu şekilde;