'Ünlü rapçi Rota gözaltına alındı' iddiası yalan çıktı

'Ünlü rapçi Rota gözaltına alındı' iddiası yalan çıktı
Sabah saatlerinde ünlü rapçi Rota’nın gözaltına alındığı yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Sabah erken saatlerde yayılan bir haber gündeme bomba gibi düştü. ‘Rota’ adıyla bilinen ünlü rapçi Bulut Alpman’ın evine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Rota’nın gözaltına alınma sebebinin geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘Ağla’ adlı şarkısında yer alan bazı sözler nedeniyle olduğu belirtildi.

Ünlü müzisyen, sosyal medya hesabından evinin kapısının polis ekipleri tarafından nasıl çalındığını paylaşmıştı. Alpman, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda kapıya vuran polislere Alpman'ın "Sende virüs vardır açamam" dediği duyuluyor. Polisin “Aç kapıyı, kıracağız yoksa” demesi üzerine Alpman "Kalbimi kırıyorsun, kaçıyor muyuz" dediği görülüyor. Evde bulunan bir kişinin de "Bilal çağırmıştır Bilal" demesi dikkat çekiyor.

Rota’nın gözaltına alındığı haberlerinin çıkması sonrası Twitter’da açılan ‘Free Rota’ etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı.

GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİASI YALAN MI

Ünlü rapçi Bulut Alpman’ın gözaltına alındığına yönelik çıkan haberler gündemdeki yerini korurken çarpıcı bir iddia daha atıldı. Ünlü müzisyenin gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

Gazeteci Toygun Atilla, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Rota’nın gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

“Rapçi Rota hakkında ne bir gözaltı kararı ne de gözaltı varmış. Yalan, Türkiye’de sistematik bir şekilde kullanılır oldu.”

toygun.jpg

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İDDİALARI YALANLADI

Rapçi Rota’nın gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada gözaltı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Bugün tarihi itibariyle Gazete Duvar, Diken, Euronews, Evrensel isimli bazı gazete ve haber siteleri ile bir kısım sosyal medya hesaplarında yer alan “Ünlü rapçi Rota'ya Bilal Erdoğan gözaltısı!” şeklindeki gerçeğe aykırı yayın ve sosyal medya paylaşımları ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyunda “Rota” ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

rotaaa.jpg