Bay gol vefat etti

Bay gol vefat etti
Bay gol vefat etti

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcularından Selçuk Yula, yaşamını yitirdi. Kaldırıldığı Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcularından Selçuk Yula, yaşamını yitirdi. Kaldırıldığı Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nin dün sabah 07.20’de öldüğünü açıkladığı efsane oyuncu; Şekerspor, G.Saray, Sarıyer ve Almanya’nın Blau Weiss Berlin takımında da forma giymişti

 

Türk futbolu bir efsanesini daha kaybetti. Fenerbahçe’nin eski milli futbolcusu ve spor yazarı “Bay gol” lakaplı Selçuk Yula, rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, yaptığı açıklamada, 54 yaşındaki Yula’nın saat 06.30’da solunum sıkıntısı sebebiyle ambulansla acil servise getirildiğini belirterek, “Sayın Yula’nın hastanemize getirilişinin hemen ardından solunum ve dolaşımı durmuştur. Tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermeyen Yula, saat 08.20’de hayata veda etmiştir. Değerli spor adamımız Selçuk Yula’ya rahmet, Türk spor camiası ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Galalatasaray’da bıraktı

 


Ankara’da 1959 yılında dünyaya gelen Selçuk Yula, futbol kariyerine Şekerspor’da başladı. 1979 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan ve gol yollarındaki etkili performansıyla tanınan Yula, sarı-lacivertli takımda 1981-1982 sezonunda 16, 1982-19883 sezonunda da 19 gollle iki kez üst üste gol krallığı yaşadı. Fenerbahçe’de 7 sezon forma giydikten sonra Almanya’nın SV Blau Weiss Berlin ekibine transfer olan Selçuk Yula, burada bir sezon oynadıktan sonra Türkiye’ye geri döndü. Daha sonra kariyerine Sarıyer’de devam eden Selçuk Yula, Galatasaray’da da bir sezon oynadıktan sonra futbola veda etti. A Milli Takım’da 24 maçta sahaya çıkan Selçuk Yula, bu maçlarda 4 kez meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu. Jübilesini Erzurumspor’a karşı Fenerbahçe forması giyerek yapan Selçuk Yula, futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı ve yorumculuğu yapıyordu.

 


Spor dünyası unutma

 


Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Yula’nın vefatının ardından derin üzüntü yaşayan spor dünyası, TFF ile formasını giydiği F.Bahçe, G.Saray, Sarıyer ve Şekerspor’un yanı sıra liglerimizde faaliyet gösteren diğer kulüpler de taziye mesajı yayımladılar. Efsane futbolcunun en parlak günlerini yaşadığı Fenerbahçe, mesajında “Unutulmaz futbolcumuz Selçuk Yula’yı Kaybettik. Camiamızın ve Ailesinin Başı Sağ olsun. Acımız Sonsuz...” ifadesini kullandı. Futbol yaşantısının son sezonunda sarı kırmızılı formayı da giyen Selçuk Yula için Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, aynı dönemde top koşturan arkadaşları ve futbol dünyasının önemli isimleri de mesajlarında“Bay gol” için rahmet diledi.

 

Karaca Ahmet’e defnedilecek

 

54 yaşında hayata gözlerini yuman Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcusu ve spor yazarı Selçuk Yula’nın cenazesi bugün kaldırılacak. Ölümüyle spor dünyasını derin üzüntüye boğan efsanu futbolcu, İstanbul’da Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Yula’nın cenazesi Fenerbahçe Kulübü’nde yapılacak olan törenlerin ardından Karacaahmet Şakirin Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.