ABD’de, Ermeni protestosu rezaleti

ABD’de, Ermeni protestosu rezaleti
ABD’de, Ermeni protestosu rezaleti

Ermenilerin protestosu nedeniyle Bakan Babacan’ın da aralarında yer aldığı Türk heyeti bulundukları otelin mutfağından dış

Ermenilerin protestosu nedeniyle Bakan Babacan’ın da aralarında yer aldığı Türk heyeti bulundukları otelin mutfağından dışarı çıkartıldı.

 

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenlenen “ABD-Türkiye Yatırım Haftası” etkinlikleri kapsamında Los Angeles İntercontinental Otel’de World Affairs Council’in yemeğine katıldı. Yemek, Ermeni protestosu nedeniyle tam bir skandala neden oldu. İntercontinental Otel’de verilen yemeğe katılan Babacan burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde son 10 yılda önemli politikalar geliştirildiğini söyledi. Babacan, Avrupa, ABD ve Japonya gibi ülkelere göre Türkiye’nin krizden etkilenmediğini aktardı. Aynı toplantıya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ABD’li şirketleri yatırıma davet etti. Hisarcıklıoğlu, “Amerikan şirketlerini uzun süreli yatırımlar için Türkiye’ye çağırıyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, TOBB bünyesinde 1,5 milyon şirket olduğunu belirterek, Türkiye’nin hava taşımacılığında önemli mesafeler aldığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, yıl sonunda İstanbul’un 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşarak havacılık sektöründe dünya şehri olacağını vurguladı.  Bakan Babacan’ın da konuşma yaptığı yemek sırasında, otelin giriş kapısında yaklaşık 150 kişilik Ermeni grubu, protesto gösterisinde bulundu. Los Angeles polisi, ellerindeki dövizlerle Türkiye aleyhinde slogan atan gruba dağılmaları yönünde uyarı yapmasına rağmen, grup dağılmadı. Yaklaşık 2 saat süren yemeğin sonunda, giriş kapısında gösterinin sürmesi üzerine Türk heyeti, polisin de uyarısıyla bir alt kattaki otelin mutfağından otel dışına çıkarıldı. Burada bekleyen araçlarla havaalanına götürülen Türk heyet, San Francisco’ya geçti. Bu arada, Ali Babacan, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenlenen “ABD-Türkiye Yatırım Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, San Francisco’da General Elektrik ve bazı şirketlerin yöneticileriyle de bir toplantı yaptı.