Ünlü siyasetçi ABD seçimlerini 1 hafta önceden bildi. Donald Trump'ın ne yapacağını açıkladı

Ünlü siyasetçi ABD seçimlerini 1 hafta önceden bildi. Donald Trump'ın ne yapacağını açıkladı
ABD'de seçim sonuçları için kritik bekleyiş sürerken, Demokrat senatör Bernie Sanders'ın seçim gecesi yaşanacaklarını önceden öngördüğü videosu tartışma yarattı.

Demokrat senatör Bernie Sanders, Ekim ayında talk-show sunucusu Jimmy Fallon'un "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" adlı programına konuk olmuştu. Fallon'un, 3 Kasım seçimleriyle ilgili düşüncelerini sorduğu senatör, seçim gecesi öngörüsünü aktardı.

Posta yoluyla gelen oyların yaratacağı gecikmeden, Trump ile ilgili endişelerine kadar değinen Sanders, tutarlı öngörüleriyle sosyal medyada gündem oldu.

Sanders, Trump’ın seçim tamamlanmadan zaferini ilan edeceğini söylemiş ve, “Pennsylvania, Michigan, Wisconsin ve diğer eyaletlerde posta yoluyla çok ciddi oylar geliyor. Florida ve Vermont gibi eyaletlerin aksine buralarda oy sayım işlemi seçim günü başlayacak. Ağırlıklı olarak Demokratlar posta yoluyla oy kullanmış olacak. Saat 10:00’da Trump çıkacak ve Michigan’ı, Pennsylavnia’yı, Wisconsin’i kazandığını söyleyecek ve kamera karşısına geçerek, ‘Beni tekrar seçtiğiniz için teşekkürler Amerika. Seçim bitti, herkese iyi günler’ diyecek. Fakat sonraki gün ve diğer günlerde posta yoluyla gelen oyların sayımı tamamlanınca buraları Biden’ın kazandığı belli olacak. Ve bu noktada Trump çıkıp, ‘İşte bakın hile yapıldığını size söylemiştim. Postayla gönderilen oylarda hile var. Ofisi terk etmeyeceğim’ diyecek” demişti.