Mine Mumcu hakkında savcılık karar verdi

Mine Mumcu hakkında savcılık karar verdi
“Ponzi Piramit zinciri” adında Saadet zinciri sistemi oluşturduğu ve bu sistem ile ünlülerden pek çok iş insanına kadar paralarını dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Mine Mumcu hakkında savcılıktan karar çıktı.

Ünlüleri üzen karar

“Ponzi Piramit zinciri” adında Saadet zinciri sistemi oluşturduğu ve bu sistem ile ünlülerden pek çok iş insanına kadar paralarını dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Mine Mumcu hakkında savcılıktan karar çıktı. ‘Ponzi Mine’ lakabı ile tanınan, Mine Mumcu’nun Ağır Ceza mahkemesinde yapılan yargılama da söz konusu işte kar elde edilmesi ihtimalinin yanı sıra zarar edilmesi ihtimalinin de olduğu ve dolandırıcılık kastı ile hareket etmediği ifade edildi.Savcı tarafların beraat etmesi yönünde hazırladığı mütalaayı mahkemeye sundu. Mine Mumcu hakkında yapılan iddialara saadet zinciri kurmağını, iş yaptıklarını belirtti.

Sabah gazetesinin haberine göre, iş adamından sanatçısına, sporcusundan işçisine birçok kişinin yüksek gelirli kar elde eden bir yatırım aracı olarak kullandığı Mine Mumcu hakkında, dolandırıcılık davası açıldı. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada savcılık, Mine Mumcu’nun söz konusu işte yatırımcıların kar elde edilmesi ihtimalinin yanı sıra zarar edilmesi ihtimalinin de bulunduğu ve Mumcu’nun dolandırıcılık kastıyla hareket etmediği ifade edildi. Savcı, tarafların beraat etmesi yönünde hazırladığı mütalaayı mahkemeye sundu.

Mine Mumcu''nun adı geçtiğimiz yıl, ünlü isimlerden aldığı paraları geri ödemediği şeklinde dedikodularla anılmıştı. İddiaya göre, İş adamından sanatçısına, sporcusundan işçisine birçok kişi Mumcu''ya yüksek meblağlarda para yatırdı. İlk sıralarda yatırdıkları paraların iki katı hatta üç katı şeklinde geri kazanımlar sağlayan isimler, bir süre sonra yatırdıkları paraları geri alamadıklarını ileri sürdü. Burcu Kıratlı, Yeliz Yasa ve Semih Erden gibi isimlerin yer aldığı bir çok kişi, Mumcu''nun kendilerini dolandırdığını belirterek şikayetçi oldu.

''SAADET ZİNCİRİ KURMADIM''
Bu iddialar sonrası Mine Mumcu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Mumcu, iddia edildiği gibi saadet zinciri kurmadığını, iş yaptıklarını belirtti. Savcılık, soruşturma sonunda Mine Mumcu hakkında, ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçundan dava açtı. İddianamede, Mine Mumcu, Aykut Sağlam, Kazım Özkan ve Havva Kalkan yüksek yüzdeli kar vaadiyle kandırdıkları ve paranın bir kısmı ile vaat edilen paranın kar payının tamamını ödemediği anlatıldı.

''YÜKSEK KAR GELİRLİ İŞ YAPMIŞ''
İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada, savcı Mumcu''nun 3 milyon lira yatırılan paranın 2,3 milyon liranın geri ödendiği, yüksek kar vaadiyle girişilen işte kar elde edilmesi ihtimalinin yanı sıra zarar edilmesi ihtimalinin de bulunması karşısında Mumcu ve diğer sanıkların dolandırıcılık suçuyla hareket ettiklerinden söz edilmeyeceğini ifade etti. Savcılık, sanıkların hukuki nitelik arz ettiği bu nedeniyle beraatına karar verilmesini istedi.

MÜVEKKİLİM BAŞKA SUÇTAN TUTUKLANMIŞTI
Mine Mumcu''nun avukat Merve Bahadır SABAH''a yaptığı açıklamasında, ''Müvekkilim hakkında dolandırıcılıktan bugüne kadar hiçbir tutukluluk ve hükümlülük bulunmamasına rağmen basında böyle lanse edilmesi alacağımız ya da vereceğimiz olan insanların da bu durumu kullanmasına sebebiyet vermektedir. Olsa olsa hukuki ihtilaf kabul edilecek durumlarda dahi bu kişiler yıllar önce müvekkilce açılan icra takiplerine ve alacak davalarına taraf olarak katılmışlar ancak müvekkilin yaşadığı olaylar ve suni şekilde yaratılan iddialarla kendileri de müvekkilimi şikayet etmenin bu borçları ödemekten bir kaçış yolu olduğunu düşünerek bunu kullanmışlardır. Ancak müvekkilim hakkında şikayetçi olunan dosyalardan birinde savcılık mütalaası aşamasına geçilmiş ve ilgili dosyada da müvekkilim hakkında dolandırıcılık kastı olmadığı mütalaa olunmuştur'' diye konuştu.

DEĞERLİ TAKILARI TESLİM ALDIĞI DOĞRU
SABAH''ın duyurduğu bir başka haberde ise Mumcu''nun cezaevindeyken dolandırılmasıydı. Bu konu ile ilgili Feyza A.''nın Mumcu''nun çalışanı olduğu olmadığı Feyza''nın alacaklı olduğu Eda G. isimli kişinin arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Avukat Bahadır, ''Gerçekten de müvekkilim cezaevindeyken müvekkilime ait bir takım değerli takıları satış merkezinden gidip müvekkilimizin bilgisi ve rızası hilafında teslim almıştır ve buna ilişkin somut delil ve belgeler de gerek ilgili mağaza gerekse Feyza A.''ya karşı başlattığımız şikayette mevcuttur'' dedi.

İlgili Haberler