Ürdün Başbakanı: Suç hükümette

Ürdün Başbakanı: Suç hükümette
Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, Salt kentinde bir hastanede merkezi oksijen sistemindeki kesinti nedeniyle 7 hastanın hayatını kaybetmesi olayı hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Hasavne, söz konusu olayda suçun hükümette olduğunu söyledi.

Ürdün Başbakanı: Suç hükümette

Ürdün''ün Salt kentinde bir hastanede meydana gelen olayda, 7 hastane oksijen tüplerindeki kesinti nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, Salt kentinde bir hastanede merkezi oksijen sistemindeki kesinti nedeniyle 7 hastanın hayatını kaybetmesi olayında hükümetin tüm sorumluluğu üstlendiğini belirtti.

Başbakan Hasavne, yaptığı televizyon konuşmasında, Salt kentinde yaşanan hadisenin gerekçelendirilemeyecek büyük bir olay olduğunu ifade etti.

HASTANEYELERDE OHAL İLAN EDİLDİ 

"Hükümet olayla ilgili tüm sorumluluğu üstleniyor" diyen Hasavne, Sağlık Bakanı Nezir Ubeydat ile hastane müdürünün istifa ettiğini ayrıca olaya dair soruşturma tamamlanana kadar il sağlık müdürünün de görevden alındığını kaydetti.

Başbakan, vatandaşların sağlığının korunması için ülkedeki tüm hastanelerde olağanüstü hal ilan edildiğini sözlerine ekledi.