Devlet hastanesinde hastalara Yok denilen cihaz Uşak turuna çıkmış

Devlet hastanesinde hastalara Yok denilen cihaz Uşak turuna çıkmış
Uşak’ta Banaz Devlet Hastanesi'nde hastalara yok denilen Endoskopi-Kolonoskopi cihazının şehir içinde çeşitli hastaneleri gezdiği ortaya çıktı…

Hüseyin Demir / Yeniçağ Gazetesi Uşak temsilcisi

Uşak Banaz İYİ Parti İlçe Başkanı İdris Gündüz’den dikkat çeken iddialar geldi.

Uşak’ta Banaz Devlet hastanesinde yok denilen Endoskopi-Kolonoskopi cihazı ile ilgili bir açıklama yapan Gündüz şunları söyledi:

" Banaz Devlet Hastanesinde Endoskopi - Kolonoskopi yaptırmak istedim cihaz yok dediler. Yaptığım kısa araştırmada Banaz Devlet Hastanesi envanterine kayıtlı olan Endoskopi-Kolonoskopi cihazı 2020 yılında Uşak İl sağlık müdürlüğü tarafından Eşme Devlet Hastanesine gönderilmiş.

2021 yılı içerisinde Banaz Devlet Hastanesi idaresince cihaz yeniden hastaneye getirilmiş. Pek çok arıza ile dönen cihaz hastanenin yeterli bütçesi bulunmadığı için hastane idaresinin uğraşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla gecen sene binlerce lira masraf edilerek tamamen yenilenmiş.

Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı tarafından aktif olarak Banaz halkına hizmet vermeye başlayan cihaz İl Sağlık Müdürlüğünce bu kez de Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH)’ne gönderilmiş.

VATANDAŞ MAĞDUR

Bu sebeple yaklaşık 4 aydır Banazlı hastalar mağduriyet yasamaktalar. Ne Banaz da tedavi görebilmekte ne de Uşak EAH’dan randevu alabilmektedirler. 

İl sağlık müdürünü  ve vekillerimizi bu konuda Banaz halkına destek vermelerini  bekliyorum " dedi.

İlgili Haberler