Pazar yeri yapımı yılan hikayesine döndü

Pazar yeri yapımı yılan hikayesine döndü
Uşak'ın Kapalı pazar yerinin bir yıl önce çatısı uçtu pazar esnafı zor şartlarda hizmet veriyor.. Uşak Belediyesi pazar esnafının bu sorununu görmüyor. Pazar esnafının sorunlarını yerinde inceleyen Uşak İYİ Parti il yönetimi ve meclis üyeleri pazar yerlerinde esnafı ziyarette bulundu.

Hüseyin Demir - Yeniçağ / Uşak

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz; "Tarihi kapalı Çarşamba Pazarımızın geçen sene üstünün bakımsızlıktan dolayı bertaraf olmasını onun üstüne bir çivi bile çakılmamasından dolayı esnafımızın düştüğü durumu göstermek, bir farkındalık yaratmak maksadıyla kamuoyu ile paylaşmak için buradayız Biz buranın üstünün bir an evvel belediye tarafından yapılmasını sağlamak için pazar esnafımızın yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız bu pazar yeri bir yıldır yılan hikâyesi gibi belediye ilgilenmiyor " dedi.

Belediye meclis Selçuk TOKER ''''Bugünkü bulunduğumuz yer, Uşak''ın var olduğu günden beri Çarşamba pazarı olarak anılan genel bir pazar yeridir. Uşak ili ve çevre illerdeki üreticilerin ve pazarcıların ürünlerini sergilediği, halkın büyük ilgi gösterdiği sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, balık ve konfeksiyon ürünlerinin bir arada pazarlandığı, Çarşamba günleri dışında da birçok esnafın yerleşik olarak haftanın her günü sergi açtığı çevremizde az görülen kapsamlı bir halk pazarıdır.

Sarayaltı mahallesinde bulunan bu Pazar yaklaşık 13500 m2dir, pazarın olduğu günlerde çevresinin de kullanımı ile 20,000 m2lik alanda hizmet vermektedir. En son 1990 li yıllarda üzeri kapatılıp düzenlenmişti. Son yerel seçimlerde Hem bizim hem de mevcut yönetimin Pazar yerinin modern bir hale kavuşması için projelendirilerek yapılması konusu seçim vaatlerimiz arasında yer aldı. Fakat pazaryeri yaklaşık 1 yıl önce şiddetli rüzgarda, çok şükür ki can kaybının olmadığı çatı malzemelerinin kırılması ve uçması sonucu ciddi bir hasar aldı.

Bizler Pazar yerinin tamiratının yapılacağını düşünürken, kırılan ve uçan parçaların temizlenmesi sonrası yaklaşık 3000 m²lik alanın çatısı açıldı ve işler durumda olan Pazar yeri tabiri caizse kendi kaderine terk edilerek neredeyse işlevsiz hale getirildi. Şu an kötü hava şartlarına maruz kalan korunmasız, can güvenliği, hijyen, aydınlatma, ve diğer insani faktörler bu pazar yerinde görmek imkansızdır. Özellikle şu an çalışan ve burada yaklaşık 12-14 saat geçiren insanlar gelişmemiş ülkelerdeki insani şartlardan bile çok uzak; yağmur, kar ve soğukla, yaz aylarında da güneşin altında hem ürünleri hem de kendileri ciddi sıkıntılar çekmektedir.

Uşak Belediyesi yönetimi tarafından Pazar yeri ile ilgili çalışmaların yapıldığı, projelerin hazırlandığı söylenmektedir fakat ortada elle tutulur gözle görülür herhangi bir proje yoktur, varsa da gizli tutuyorlar demek ki! Hemşerilerimiz satılması planlanan Şelale kafeye yaklaşık 2,5 milyon TL harcayan Uşak Belediyesi Yönetimi 1 yıldır projesi hazırlanamayan håli hazırda kullanımına devam edilen Kapalı pazar yerine harcasaydı, bu sürede esnaflarımız ve halkımız hiç olmazsa olumsuz hava şartlarında rahat ederlerdi. Uşak Belediyesi yönetimine buradan sesleniyoruz. Halka verdiğiniz sözleri yerine getirmek zorundasınız. Söylediğiniz gibi Yeni Pazar yeri projeniz varsa projenizi ve ne zaman yapımına başlanacağını, yoksa da şuan ki pazar yerinin tamiratlarını yapıp insani şartlara uygun hale getirip Pazar yeri ile ilgili planlamalarınızı Uşak halkıyla ve kamuoyu ile paylaşmalısınız." dedi.