Üsküdar'da zarfların üzerinde milletvekili seçimi mührü vuruldu iddiası

Üsküdar'da zarfların üzerinde milletvekili seçimi mührü vuruldu iddiası
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından, Üsküdar'da seçmene verilen zarflarda 'milletvekili seçimi' mührünün basılı olduğunu paylaştı. Konu ile ilgili AKP ve CHP'den YSK'ya itiraz edildi.

Devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Üsküdar'da bazı zarflardaki sandık kurulu mühürlerinde milletvekili seçimi yazdığı iddia edildi. 

Konuyu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Üsküdar'da zarflardaki sandık kurulu mühründe milletvekili seçimi yazıyor. Lütfen azami dikkat ve özeni gösterelim" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Üsküdar'daki zarfların üzerine vurulan mühürlerde milletvekili seçimi yazdığını söyledi.

MAHMUT TANAL UYARDI: "HEMEN BİLDİRİN"
Değerli İstanbul seçmeni, size verilen zarflarda “Milletvekili seçimi” mührü basılı ise durumu hemen sandık kuruluna bildirin. Sandık kurulunca da tutanak tutulup durumun ilçe seçim kuruluna bildirilmesi gerekiyor.

vekil.png

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul’un bazı bölgelerinde zarfların üzerinde milletvekilliği genel seçimi mührü olmasına ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Hukuk Bürosu, sandıklarda usulsüz mühür kullanılan kaç adet zarf olduğuna dair itirazları tutanak altına aldırdıklarını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

İtirazlarımıza münhasır. Bu manipülatif hareketleri ve kural ihlalini ortadan kaldırmak amacıyla, sandıklarda usulsüz mühür kullanılan kaç adet zarf olduğuna ilişkin itiraz ve tespitlerimizi, tutanak altına aldırıyoruz... Malum Testi kırılmadan önlem almak lazım...

iyi-019.jpg

BEYKOZ'DA KABUL EDİLDİ

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, milletvekili mührü olan zarfların geçerli sayılması yönünde karar aldı.

beykoz.png

AKP VE CHP'DEN YSK'YA BAŞVURU

AKP ve CHP'den milletvekili seçimi mühürlü zarfların geçerli sayılması için YSK'ya başvuru yaptı.YSK, konu ile ilgili kararını vermek için saat 14.00'da toplanacak.