İngiltere’de vaka sayıları ‘Hint mutasyonu’ nedeniyle ikiye katlandı

İngiltere’de vaka sayıları ‘Hint mutasyonu’ nedeniyle ikiye katlandı
İngiltere, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 50’den fazla ülkede saptanan Hindistan mutasyonun, hastaneye yatış riskini artırdığını belirterek, vaka sayısının geçen haftadan bu yana neredeyse iki kat arttığını duyurdu.

Vaka sayıları ikiye katlandı. İngiltere’de ‘Hint mutasyonu’ alarmı

İngiltere son 24 saatte Covid-19 kaynaklı 18 ölüm ve 5 bin 274 yeni vaka bildirdi. Böylece, 26 Mart''tan bu yana ülkedeki en yüksek yeni vaka sayısı kaydedildi.

Halk sağlığı uzmanları durumun ilk olarak Hindistan''da tespit edilen ve B.1.617.2 olarak da bilinen Hindistan delta mutasyonundan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Delta varyantının vakalarının geçen hafta yüzde 79 artmasının ardından İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda''daki en baskın mutasyonlu korona virüs ilan edilmişti.

BİR HAFTADA NEREDEYSE İKİ KAT ARTTI

İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü (PHE), korona viarüsün Hindistan delta varyantının İngiltere alfa varyantına kıyasla hastaneye yatış riskinde artışa yol açabileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada delta mutasyonu nedeniyle, ülkedeki vakaların geçen haftadan bu yana 5 bin 472 artarak 12 bin 431''e yükseldiği belirtildi.

ÇOCUK VE GENÇLER ARASINDAKİ VAKALARDA KESKİN YÜKSELİŞ

Yine Perşembe günü yayınlanan ve 30 Mayıs haftasını kapsayan en son PHE sürveyans verileri, ülke genelinde enfeksiyon oranlarının arttığını ve vakaların 10 ile 19 yaşları arasında gençlerde yükseldiğini gösterdi.

Bu yaş grubunda, oranlar 100 bin kişi başına 72,3''e yükseldi. Geçen hafta ise bu rakam 100 bin kişi başına 55,2''ydi.