Vakıfbank için çok konuşulacak karar: TBMM'de kabul edildi

Vakıfbank için çok konuşulacak karar: TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilen düzenleme ile Vakıfbank’a tartışmalı bir ayrıcalık tanındı. Söz konusu düzenleme ile Vakıfbank GYO, Kamu İhale Kanunu kapsamının dışına alındı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

TBMM’de görüşülen “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un görüşmeleri sırasında tartışmalı bir madde kabul edildi. Söz konusu düzenleme ile Vakıfbank Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkarıldı. Böylece Vakıfbank, elindeki gayrimenkullerin satışında Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında kalacak.

İŞTE TBMM'DE KABUL EDİLEN O DÜZENLEME:

 MADDE 1- 11/1/1954 tarihli ve 6219 sayılı Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bankanın 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa göre faaliyette bulunan gayrimenkul yatırım ortaklıkları 4734 sayılı Kanuna tabi değildir.”

Vakıfbank, daha önce de bankacılıkla ilgili solmayan isimlerin yönetim kurulu üyesi olarak atanmasıyla gündem olmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat söz konusu düzenlemenin şaibeli olduğunu belirterek, Vakıfbank GYO’nun stokundaki gayrimenkullerin toplam değerinin 1,5 milyar liraya yakın olduğunu söylemişti.

Atamalar için Mecliste “Buralar banka yönetim kurulları, kanka yönetim kurulları değil” diye konuşan Özgür Karabat, Vakıf GYO’nun kamu ihale kanunu kapsamından çıkarılmasıyla sadece bankanın gayrimenkulleri için değil, daha büyük usulsüzlüklere de kapı aralanacağını belirtmişti.