Vali Ali Fuat Atik'in özür metnindeki hatalar yok artık dedirtti, dönerciye kızıp işletmeyi kapatın talimatı vermişti

Vali Ali Fuat Atik'in özür metnindeki hatalar yok artık dedirtti, dönerciye kızıp işletmeyi kapatın talimatı vermişti
Korona virüs denetimleri sırasında elinde eldiven olmayan dönerciye karşı tutumu ve işletmeyi kapatma talimatı vermesi sonrası gelen tepkiler üzerine Denizli Valisi Ali Fuat Atik, basın duyurusuyla kamuoyundan özür diledi. Valilik tarafından yapılan basın duyurusundaki imla hataları ve anlatım bozuklukları ise sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Korona virüs denetimleri sırasında kendisine cevap vermeyen bir dönerciye elinde eldiven olmadığı ve (kendi maskesi de aynı şekilde olmasına rağmen) maskeyi çenesinde taktığı gerekçesiyle çıkışan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, işletmenin kapatılması talimatını verdi.

ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Olaya ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra Denizli Valiliği tarafından yapılan basın duyurusundaki imla hataları ve anlatım bozuklukları sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

İmla hataları sonrası valilik hataları düzeltip basın duyurusunu sosyal medya hesaplarından tekrar paylaştı. Ancak yeni paylaşımda anlatım bozukluğu olan cümlelerin değiştirilmediği görüldü.

“NEDEN ŞAŞIRIYORUZ Kİ?”

Konuyla ilgili gazeteci Özgür Hasan Altuncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Haber yazmayı bilmeyen gazetecilerin olduğu, hatta el üstünde tutulduğu bir medya düzeninde, Denizli Valiliğinin Türkçe’yi katlederek yaptığı basın açıklamasına neden şaşırıyoruz ki ?” ifadelerini kullandı.

ozgur-hasan-001.jpg

İşte valiliğin ilk paylaşımı:

a804d7f0-8229-426c-a62f-9c4de317a874.jpg

İşte valilik tarafından yapılan ikinci paylaşım:

ekmui8axiaatrfb.jpg

Denizli Valiliği tarafından yapılan basın duyurusundaki anlatım bozuklukları şu şekilde:

“Şahsımın yaklaşımı, şahsımı da üzdü”

“İşletmemizin vatandaşımıza hizmet vermeye devam edecek”

“İnanıyorum ki salgınla mücadeleyi milletimiz kazanacak, en kısa sürede bu topraklardan korona virüs illetini hep birlikte yeneceğiz”

“Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde, ziyaretim esnasındaki görüntülerin tamamı izlendiğinde…”