Varlık Fonu'nun yeni genel müdürü de Kartal İmam Hatipli çıktı. Sosyal medya Kartal İmam Hatip Lisesi'ni Oxford’dan sonra en başarılı okul ilan etti

Varlık Fonu'nun yeni genel müdürü de Kartal İmam Hatipli çıktı. Sosyal medya Kartal İmam Hatip Lisesi'ni Oxford’dan sonra en başarılı okul ilan etti
Varlık Fonu Genel Müdürlüğü'ne Salim Arda Ermut’un atanmasının ardından sosyal medya yaptı yapacağını. Ermut’un Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu hatırlatılırken “Oxford'dan sonra en başarılı okul” esprisi yapıldı.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirteki Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Dönmez görevden alındı. Dönmez''den boşalan makama Salim Arda Ermut atandı.

Ermut''un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan''ın da mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) mezunu olduğunun ortaya çıkması ise sosyal medyada espri konusu oldu.

Twitter’da Profesorfacia isimli bir sayfada Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi “Dünyanın en etkili 5 okulu” arasında gösterildiği paylaşım yeniden gündeme geldi.

Ermut, Kartal Anadolu İmam Hatip Mezunları Derneği’nin yönetiminde 2002-2004 yılları arasında muhasip üye olarak da görev yapmış.

bir diğer Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu İlker Aycı’nın Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı''na atanmasının ardından boşalan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığına Arda Ermut getirilmişti.

Söz konusu ajans sistem değişikliği ile "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı" adını alırken, gelenek değişmemiş, görevden alınan Ermut''un yerine de yine Kartal İmamhatip lisesi mezunu olan Ahmet Burak Dağlıoğlu atanmıştı.

Dayıoğlu 2020 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştı.