Vatan’ın sloganı ‘halka dayanan güçlü devlet’

Vatan’ın sloganı ‘halka dayanan güçlü devlet’
Vatan Partisi lideri Perinçek, partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Seçimlere “Halka Dayanan Güçlü Devlet” sloganı ile gireceklerini belirten Perinçek, “Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz” dedi

Vatan’ın sloganı: Halka Dayanan Güçlü Devlet

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün partisinin seçim bildirgesini açıkladı. 7 Haziran seçimlerine “Halka Dayanan Güçlü Devlet” sloganı ile gideceklerini belirten Perinçek, üreten ve birleşen Türkiye’yi kurmak için disiplinli bir devlet anlayışının zorunlu olduğunu belirtti. Vatanın, cumhuriyetin tehlikede olduğunu, derinleşen ekonomik kriz yaşadığını belirten Parinçek, milli devletin de yıkım tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu kaydetti.

Yüce Divan yolu

HDP’nin barajı geçmesi halinde AKP-PKK hükümetinin kurulacağını, Türk milletinin Anayası dışına sürüleceğini, Güneydoğu’nun  “Kürdistan Özerk Bölgesi” haline geleceğini ifade eden Perinçek, şöyle dedi: “AKP Hükümeti, artık Türkiye’yi yönetemez hale düştü. Devlet yönetimini mahalle ve köylerden merkeze kadar halka dayandıracağız.

Bağımsız ve tarafsız yargı birliği sağlayacağız. Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divana sevki için Meclise verilecek önergenin gerekçesi dosya olarak hazırlanmıştır. Devletin Güvenlik Kuvvetleri, bölge halkının desteğini alarak terör faaliyetlerini etkisiz hale getirecektir. Bütün ülkede barış ve huzuru sağlayacağız. Vatanı PKK’ya teslim etmeyeceğiz. PKK’yı Vatana teslim alacağız. Komşularla barış, yurtta barış. AKP iktidarının komşulara terör ihracına kesinlikle son vereceğiz. Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yapacağız ve söz veriyoruz: Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Söz veriyoruz: Yabancı devlet meclislerinin Ermeni soykırımını tanıyan kararlarını tek tek kaldırtacağız. Vatan Partisi Hükümeti, 152 adamız üzerindeki egemenliğimizi sağlamak için öncelikle barışçı yollardan kararlı girişimlerde bulunacaktır. Türkiye, Vatan Partisi iktidarında, Washington veya Brüksel’den değil, Ankara’dan yönetilecektir.Artık hiç kimse borç dilenerek Türkiye’yi yönetemez. Merkez Bankasını güçlendireceğiz. Paranın giriş çıkışını denetleyeceğiz. Mazotta ÖTV’yi kaldırarak ve diğer vergileri indirerek, çiftçimize ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz tarım ilacı, ucuz tohumluk ve ucuz kredi vereceğiz. Bütün emeklileri kapsayan bir intibak yasası çıkaracağız; emekli, dul ve yetim aylıklarını, emekli örgütleriyle görüşerek, günün ihtiyaçlarına göre insanca yaşamaya imkân verecek bir düzeye yükselteceğiz. Kredi kartı borçlarının faizini silecek ve kalanı beş yıla yayarak tüketiciyi ferahlatacağız.”