Aytaç Durak: Adanalı oyuyla hesap soracak

Aytaç Durak: Adanalı oyuyla hesap soracak
ADANA'da 5 kez seçim kazanıp 4 yıl önce de hakkındaki iddialar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılınca bağımsız aday olan Aytaç Durak, seçimde iktidardan hesap sorulacağını söyledi.

Aytaç Durak, görevden nasıl uzaklaştırıldığını ve neden bağımsız aday olduğunu açıkladı. 5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'aday olma'dediğini anlatan Aytaç Durak, "Bunu kendi partisinde söylemesi hakkıdır, ona saygı duyarım. Ama partisinden ayrıldıktan sonra da dilediğim gibi aday olabilirdim. Geldim, Adana halkına danıştım. MHP'den aday oldum. Sayın Devlet Bahçeli, 'Partimi şereflendirdiniz, adayımızsınız'diyerek evrakı imzaladı, açıklama yaptı. MHP'den seçimi kazanmamız üzerine sayın Başbakan, partisinin ileri gelenleri, hatta milletvekilleri bende kusur aramayı yeğlediler. Sayın Bahçeli ile bir sorunumuz yokken, ihbar ettiğim rüşvet kasetinden sonra şiddetli bir açıklamada bulundular, 'Aklan da gel, savcılar, bakanlık göreve'diye. Oysa suç yoktu, nasıl aklanacaktım? Beni görevden uzaklaştırdılar, anayasanın bir maddesine göre 2 aylığına geçici olarak, incelemenin selameti için. Bu hukuka aykırı bir olay. Görev yaptığı sürede kul hakkı yemediğini ve yenilmesine izin vermediğini belirten Aytaç Durak, halkın 5 kez seçtiği bir başkanın evinin 30 polisle sabah saat 05.00'te basıldığını hatırlattı. Kendisini cezaevine gönderen savcının terfi ettirildiğini de belirten Durak, ismini açıklamadığı savcının Adana'daki TIR aranmasının ardından tenzili rütbe ile sıradan bir savcılığa verildiğini söyledi.

Milli irade sandıkta tecelli edecek
 
Adaylık başvurusunun bitmesine dakikalar kala dosyasını teslim ederek bağımsız aday olan Durak son açıklamasında şunları söyledi: " Adanalıların 4 yıldır milli iradeleri çiğnenmekte. Sandıklardaki oylar hiçe sayılmakta. Mısır'da 'Oy namustur'diyenler, Adanalıların oyuna saygı göstermedi, itibar etmedi. Vatandaş, 'Sandıkta hesap soralım. Aday ol'diye ısrar ediyor. Bu halk beni 5 defa seçti, benim ne işim var diyorum? 'Olmaz illa çakılan çiviyi söktüler, yerine yeniden çakacağız'diyorlar. Bu milli irade tekrar sandıkta tecelli edecek. Anketler bunu gösteriyor. Çünkü bu seçim Adanalıların hakkını gasp edenlerle, ona cevap vereceklerin temsilcileri arasında geçecek. Ben bütün AK Parti'lileri karşıma almıyorum. Onlar da bana yakın. Onlar da bana oy verirler. En büyük partiden de girip kazanıyorum, en küçük partiden de girip kazanıyorum. Seçimin sonucu da Adanalılar tayin edecek.