Volskwagen'in Türkiye yatırımı ne durumda?

Volskwagen'in Türkiye yatırımı ne durumda?
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in Türkiye'ye yatırımını yılın ilk yarısında tamamlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Bloomberg HT'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ermut, ayrıca yaptığuı açıklamada, Alman otomotiv firması Volkswagen'in Türkiye'ye olan yatırımından da bahsetti. Ermut, yaptığı açıklamada,  Volkswagen’in Türkiye yatırımını yılın ilk yarısında tamamlayabileceğini belirtti.

Ermut, ayrıca, Alman otomotiv firmasının kararını verdiğini ifade ederek, "Bu sene içerisinde umarız ki bir gelişme olacaktır. Hatta yılın ilk yarısında... İşin ekonomik ve rakamsal kısmıyla ilgili Türkiye üzerine düşeni yaptı. Firma da o noktada gayet net bir şekilde Türkiye'nin rekabetçi avantajını gördü ve bu noktada karar vermişti zaten" dedi.

YAPIMINA 2020 YILI SONUNDA BAŞLANACAK

Ayrıca, Manisa'da kurulması planlanan Volkswagen fabrikasının yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan tesisin üretim faaliyetlerine 2022 yılında start vermesi beklenildiği kaydedildi.