Vücudunuzu temizleyecek… Bu detoks suyunu yanınızdan ayırmayın

Vücudunuzu temizleyecek… Bu detoks suyunu yanınızdan ayırmayın
Ama fazla su içmek bazen mide bulandırılabilir. İçimi kolay, hem de vücudunuzu temizleyecek harika bir detoks suyu tarifi

Yemek yeme gibi su içmenin de asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen ve “Su tüketmek için susamayı beklemeyin” diyen Dr. Buyrukçu, “Çünkü su vücudun ihtiyaç duyduğu sodyum, potasyom, fosfat, magnezyum ve kalsiyum gibi çok önemli minarelleri içeriyor. Hücrelerimize oksijen ve besin taşıyan, sindirim sisteminin çalışmasına, vücuttaki zararlı maddelerin dışarıya atılmasına yardımcı olan su, bağışıklığın güçlenmesinde, hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynuyor” dedi.

5f15859bd3806c1aec663e5f.jpg

Her 20 kilo için 1 litre arttırın 

Buyrukçu, en az oksijen kadar hayati olan suyun tüketim miktarının ise kiloya göre ayarlanması gerektiğini bildirdi. Özellikle havaların ısındığı dönemlerde su tüketiminin ihmale gelemeyeceğine dikkat çeken Dr. Buyrukçu, “Sıcak hava ve egzersiz nedeniyle kaybedilen sıvı yerine konulmazsa, baş ağrısı ve kabızla başlayan, uzun vadede ise daha önemli hastalıklara kadar uzayan bir süreç başlayabilir. O nedenle her bireyin günde, vücudundaki her 20 kilo için 1 litre su içmesi gerekiyor. Örneğin 60 kilo birinin 3 litre su tüketmesi, hele hele sıcak havalarda bundan vazgeçmemesi çok mühim. Detoks etkisi yaratan bitkilerle birlikte içilmesi ise tam bir şifa kaynağı” diye konuştu.

5efc314d67b0a911647be0f5.jpg

İçine karanfil, zencefil, tarçın… 

Su içmenin bazen mide bulantısı ve şişkinliğe neden olduğunu, birçok kişinin bu yüzden su içmek istemediğini de anımsatan Dr. Buğra Buyrukçu, içimi rahat ve keyifli, aynı zamanda detoks etkisi yaratan harika bir su tarifi verdi.

Günlük detoksunuzu sağlayacak, aynı zamanda formda kalmanıza yardımcı olacak detoks suyunun içinde çok kolay temin edilebilecek malzemeler var. İşte Dr. Buyrukçu’nun, yanınızdan ayırmayacağınız detoks suyu tarifi: “1 litre suyun içine 6 adet karanfil, 2 ince dilim taze zencefil, dilimlenmiş yarım limon, 1 dal biberiye, 1 adet kabuk tarçını ekliyor ve yaklaşık 2 saat bekletiyorsunuz.” Dr. Buğra Buyrukçu ayrıca, sabah kalkar kalkmaz, gece yatmadan önce mutlaka bir bardak su içilmesini de önerdi, “Suyu yemek aralarında değil, öncesi veya sonrası içmeye özen gösterilmeli” dedi.

5efc314c67b0a911647be0f3.jpg

Müthiş bir ödem attırıcı! Haftada 2 defa...

Yaz döneminde vücudumuzun ödem tutma oranı artar. Lezzetli buz gibi soğuk çay tadında ödem atıcı su da sıcak havalarda ödeminizi azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca ödemi günlük hayatınızda daha az yaşamak istiyorsanız şunlara dikkat etmeniz gerekir.

5f15859dd3806c1aec663e63.jpg

İşte dikkat edilmesi gerekenler;
- Tuz yerine yemeklerinizi baharatlarla güzelleştirin.
- Günlük tuz tüketiminizi azaltın.

 Biraz hareketlenmeniz lazım. Gün içerisinde çok oturuyorsanız mutlaka saat başı kalkıp 2-3 dakika hareket edin.
- Günlük su tüketiminize dikkat edin. Her gün en az 1,5 litre su için

- Kahve ve çayı çok tüketiyorsanız, azaltın.
- Alkollü ve gazlı içecekleri azaltın.
- Haftada toplam 150 dakika yürüyüş yapın.

Ödem atıcı soğuk çay tarifi: 

- 500 mililitre kaynar su içerisine,
- 1 tutam mısır püskülü,
- 1 tutam kiraz sapı,
- 1 poşet yeşil çay,
- 1 adet çubuk tarçın,

Yapılışı: Tüm malzemeleri 500 mililitre kaynar suya atın, 5 dakika kaynatın. Daha sonra iyice süzün. Üzerine 500 mililitre soğuk su ekleyin. Toplam 1 litre suyun içerisine aşağıdaki malzemeleri ekleyin.

- 1 orta boy şeftali (dilimlenmiş),
- ½ orta boy elma (kabuklarıyla beraber),
- 8-10 dal nane

Tüm malzemeleri ekledikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Buz gibi lezzetli ödem atıcı suyunuz hazır. 1 gün içinde içiniz.

 

 

İlgili Haberler