Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren mucizevi diyet listesi

Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren mucizevi diyet listesi
Havaların değişmesiyle beraber birçok kişi kilo vermenin yollarını arıyor. Hava kirliliği, enfeksiyon, soğuk algınlığı vücudumuzu yoruyor. Kilo vermenin yolları saymakla bitmese de önemli olan sağlıkla kilo vermek

Pandemi süreci korona virüs salgını karantina  derken evde hareketsiz kalan insanlar hızla kilo almayı başladılar bunun üzerine bir de hava kirliliği, enfeksiyon, soğuk algınlığı vücudumuzu yoruyor. Kilo vermenin yolları saymakla bitmese de önemli olan sağlıkla kilo vermek.  Özellikle yağdan kilo vermek isteyenler için hazırlanan bu diyet 4 günde 2 kilo vermenizi sağlıyor. Peki bu diyet nasıl yapılıyor? Hangi besinler yağdan kilo vermek için etkili oluyor? İşte yağdan kilo vermenizi sağlayan mucizevi diyet ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakan besinler listesi...

hizli-kilo-verme-yontemleri-nedir-kilo-vermek-istiyorum-kilo-verme-yollari-bc7d0.jpg

Mucizevi etkili sebzelerle yapabileceğiniz düşük kalorili harika tarifleri ve 4 günde 2 kilo zayıflatan diyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

BEYAZ LAHANA MUCİZESİ

Toksik maddeleri vücuttan atan beyaz lahana çorba, turşu, dolma ve salatalarda kış sofralarının baştacıdır. Lahana B vitaminleri içeriği sayesinde, vücutta enerji metabolizmanızı düzenleyerek kilo kaybına yardımcı olur. İçeriğindeki C vitamini, K vitamini, potasyum, magnezyum, selenyum gibi mineraller, polifenol ve sülfürlü bileşenlerle bağışıklığı artırır, kas ve kemikleri güçlendirir, yorgunluğun önüne geçer. Ayrıca içerdiği C vitamini kolajen üretimini destekler, cildi canlandırır.

images-1-014.jpg

YAĞ YAKAN LAHANA ÇORBASI

MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)

1 kase kesilmiş beyaz lahana
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri, 2 su bardağı su ile tencerede pişirin. Sonra mutfak robotundan geçirin. Zayıflamak için bir ana öğünde 1 tabak bu çorbadan için.

11397098-728xauto.jpg

KEREVİZ TOKSİN ATTIRIR

Bol K vitamini, orta düzeyde potasyum, magnezyum, A vitamini ve folik asit içeren bir kış sebzesidir. Yüksek miktarda fenolik bileşikler olan apigenin ve luteolin içeren kereviz muhteşem antiinflamatuar etkili yiyeceklerin başında gelir. Kereviz sapları karaciğerde bulunan, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan enzimleri aktif hale getirir. Ayrıca kereviz böbrek üstü bezlerini çalıştırarak yorgunluğu önler. 1 orta boy kereviz 50-60 kalori içerir. Ayrıca sindirim sistemini düzenler, ödem söktürür.

KEREVİZ SALATASI

MALZEMELER (2 KİŞİLİK):

1 orta boy kereviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 küçük boy ince kıyılmış kuru soğan
3-4 adet kornişon turşu
Pul biber

YAPILIŞI: Kerevizi rendeleyip çok az limon sıkarak kararmasını önleyin. Ayrı bir yerde süzme yoğurdu, zeytinyağını, sarımsağı ve kuru soğan ve pul biberi harmanlayın. Harmanladığınız karışımı kerevizin üzerine ekleyin. Salatanızı ince kestiğiniz kornişon turşuyla süsleyin.

240620192240413936947-2.jpg

PIRASA DEYİP GEÇMEYİN

Hem lezzeti hem sağlık faydaları ile ünlü pırasa kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Folik asit, A, B6, C, K vitaminleri, demir, manganez minerallerinden zengin olan pırasa vücudumuza enerji sağlamaktan, kemik ve doku gelişimine katkıda bulunmaya kadar pek çok işe yarar. Ayrıca 100 gram pırasa yalnızca 55 kalori içerir, yüksek posa içeriği sayesinde kan şekerini yükseltme etkisi de düşüktür. Bu özelliği ile ani acıkmaların önüne geçerek uzun süre tok kalmanızı destekler ve zayıflamayı kolaylaştırır.

ZAYIFLATAN BULGURLU PIRASA

MALZEMELER (4 KİŞİLİK):

1 bağ pırasa
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet büyük boy kırmızı biber
2 adet orta boy domates
4 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tuz
Karabiber

diyet-listesiz-kilo-vermek-1510052777-1812.jpg

YAPILIŞI: Kuru soğan ve havucu ince ince doğrayın ve geniş bir tencerede kavurun. Ardından doğradığınız pırasayı tencereye ekleyin. Domatesi rendeleyin ve bu karışıma ekleyin. Biraz su ekleyip pişirmeye devam edin. Pırasalar pişmeye yakın kırmızı biber ve bulguru da ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin.

KARNABAHARA YER AÇIN

Karnabahar vücudun toksin atımını arttıran süper bir sebzedir. Çiğ olarak salatalara eklemeniz en doğrusu. Bağırsak hareketlerini arttırabilen bu taze sebzenin bağışıklık sistemini de güçlendiren özelliği bulunur. Yapısındaki sülforan ve indoller sayesinde vücudun antioksidan kapasitesini artırır. Karnabahar C vitamini ve çinko içeriği ile de canlı bir cilde ve daha güçlü saç ve tırnaklara sahip olmanızı sağlar

METABOLİZMA HIZLANDIRAN KÖRİLİ KARNABAHAR

MALZEMELER (4 KİŞİLİK):

1 adet orta boy karnabahar
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet büyük boy yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım limon

 

SOSU İÇİN:

12; litre süt
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
Az tuz, karabiber
Hardal (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:Karnabaharları sarımsak ve limon suyu eklediğiniz suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Kuru soğan ve biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Ayrı bir tencerede; süt, tam buğday unu ve yumurta sarısını karıştırarak pişirmeye başlayın. Sos kaynamaya başladığında tuz, köri, zerdeçal ve tane karabiberi ekleyip pişirmeye devam edin. Haşlanan karnabaharlara kuru soğan ve biberleri ekleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

4 GÜNDE 2 KİLO KAYBI SAĞLAYAN DİYET

1.GÜN

KAHVALTI

1 yemek kaşığı lor peyniri
5 adet zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
Bol taze domates, salatalık, kırmızı biber, yeşil biber

ÖĞLE YEMEĞİ

1 porsiyon zayıflatan bulgurlu pırasa yemeği
1 kase cacık
1 kase çoban salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.)

AKŞAM YEMEĞİ

1 kase mercimek çorbası
1 büyük kase mevsim salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.)

ARA ÖĞÜN

1 avuç çiğ fındık veya badem

KAYNAK: SABAH