"Wayfair internetten çocuk satıyor" iddialarına Tom Hanks'in adı da karıştı

"Wayfair internetten çocuk satıyor" iddialarına Tom Hanks'in adı da karıştı
İnternetten eşya satışı yapan e-ticaret sitesi Wayfair'in kayıp çocukları internet üzerinden sattığı iddialarına ünlü aktör Tom Hanks'in de adı karıştı.

Wayfair’in Dolap, yastık gibi sıradan ürünlerin, öncesinde kaybolan çocukların isimleriyle yüksek fiyatlara satılması, tüm dünyada “çocuk ticareti yapıyorlar” iddiasını gündeme getirmişti.

Bu teoriye göre, listelenen ürünlerin stok tutma birimine verilen isim olan SKU kodunu Rus arama motoru Yandex’e yazarak genç kızların fotoğraflarına ulaşılabildiği düşünülüyor.

Tom Hanks’in yıllar önce paylaştığı bir görselde ise tebeşirle yazılmış "SRC USA" ifadesi yer alıyordu. Bazı Twitter kullanıcıları, Meksika gibi ülkelerde SKU’dan önce "SRC USA" yazılıp sonra kod yazıldığında da benzer görsellerin geldiğini iddia etti.

Elbette genele baktığımızda bu yaşananların Tom Hanks’le bir ilgisi var mı bilmiyoruz, ancak pek çok komplo teorisyeni, Wayfair olayının Hanks’in yıllar önce paylaştığı görselle bir ilgisi olduğunu düşünüyor. Hanks’in temmuz 2016’da paylaştığı fotoğrafta, yere düşmüş bir eldiven bulunuyordu. "Çak bir beşlik!" başlığıyla paylaşılan fotoğrafın yanında ise tebeşirle yazılmış "SRC USA" yazısı görülüyordu.