WhatsApp bekleme dönemini bitiriyor. Tahmini süre açıklanacak

WhatsApp bekleme dönemini bitiriyor. Tahmini süre açıklanacak
WhatsApp, dosya paylaşımını 100 MB'dan kullanıcıların isteği doğrultusunda 2 GB’a yükseltmişti. Artık mesajlaşma uygulamasıyla bir dosya paylaşırken tahmini varış süresi gösterileceğini söyledi. Bu durum internet hızının kalitesine göre farklılık gösterecek.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; WhatsApp’a gelecek özellikleri önceden bildiren WABetaInfo, mesajlaşma uygulamasıyla bir dosya paylaşırken tahmini varış süresi gösterileceğini söyledi. Bu özellik sayesinde gönderen kişi, dosyanın kaç saniye / dakika içinde karşı tarafa iletileceğini görebilecek. Bu süre internet bağlantısının kalitesine göre değişecek.

Tahmini varış zamanı bilgisini görmek için WhatsApp’ı beta sürümünde kullanmanız gerekiyor. Şirket özelliği geçen ay bilgisayarında WhatsApp Desktop kullananlar için yayınlarken, bu hafta ise Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlar için piyasaya sürdü. Kısa süre içinde beta süreci tamamlanıp genel kullanıma açılacak.

iPhone’da WhatsApp beta kullanmak için TestFlight’a kaydolmanız gerekiyor ancak şimdilik yeni üye kabul edilmiyor. Android’de ise çeşitli APK indirme siteleri aracılığıyla uygulamanın .apk uzantılı dosyasını indirip yükleyebilirsiniz. Fakat bu yöntem riskli olduğundan, Google Play Store dışında bir yerden yüklenmesi tavsiye edilmez.

Beta sürümünü cihazınıza kurduktan sonra WhatsApp’a kaydolduğunuzda, tahmini varış süresi bilgisini bir dosya gönderirken göreceksiniz. Üstelik sadece bununla da sınırlı kalmayıp, WhatsApp’ın halihazırda sadece beta kullanıcılarına açık olan özelliklerini de deneyimleyebilirsiniz.

İlgili Haberler