Jada Pinkett Smith, hastalığını anlatırken şöyle demişti: ''Avucum saçlarımla doldu''

Jada Pinkett Smith, hastalığını anlatırken şöyle demişti: ''Avucum saçlarımla doldu''
Dünyaca ünlü aktör Will Smith'in eşi oyuncu ve sunucu Jada Pinkett Smith, yaşadığı sağlık sorununu takipçileriyle paylaşmıştı.. İki çocuk annesi Pinkett Smith, 'Alopesi' adlı hastalık yüzünden saç kaybı yaşadığını duyurdu.

Oscar''ın töreninin en dikkat çeken anlarından biri Will Smith ve Chris Rock arasında yaşananlardı. Will Smith, sunucu Chris Rock''a önce vurdu daha sonra ‘Karımın adını ağzına alma’ diye bağırdı. Durum sosyal medyada bir anda gündeme oturdu. Kimi kullanıcılar kurgu derken kimi gerçek olduğunu düşündü. 

Ancak durum kısa sürede anlaşıldı. Oscar töreninin sunuculuğunu üstlenen komedyen Chris Rock, daha önceki bir  programda, Will Smith''in eş,i Jada Pinkett Smith''in saç dökülmesi ile ilgili yaşadığı sağlık sorunuyla alay etmişti.

Jada Pinkett Smith,bizim ülkemizde de ''''Saç kıran'''' olarak bilinen ''''Alopesi'''' hastalığına yakalanmıştı ve bu yüzden saçları dökülmüştü.

 

ALOPESİ NEDİR

Alopesi areata (Latince: Alopecia areata) ya da halk arasındaki adıyla saçkıran ya da kılkıran hastalığı, saçlı deri, sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler ve diğer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir biçimde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır.

İlgili Haberler